Kedves Hölgy Olvasók!

Ki az, akit ne érdekelne, hogy 15 perc alatt, 10 évvel fiatalabb legyen?

Szilveszterkor, de minden más alkalommal, ahol az első benyomás fontos szerepet játszik, ott használhatjuk az alább felsorolt trükköket, eredménnyel.

Természetesen mindig, mindannyian naponta idősebbek leszünk, de ezt nem kell nagy dobra verni, különösen nem olyankor, amikor ünnepelünk.

Az egyszerű trükkökkel, jó néhány évet eltüntetünk pillanatok alatt.

Az első jó tanács, a nagy nap előtt: aludjuk ki magunkat. Ha ez nem sikerül, akkor elő a régi jó testszépítő trükkökkel!

 • Tusoljunk le langyos, majd hideg vízben.
 • Az arcunkat és a dekoltázsunkat is mossuk le langyos és hideg vízzel. Hidratálóval kenjük be vagy Ilcsi 605 szérummal.
 • A természetes bőr szín eléréséért keressünk a bőrünk színéhez hasonló fedő krémet. Ha ez egy kicsit csillogó, az még jobb, mert a bőrt simábbá varázsolja. Ugyanez a krém kerüljön a dekoltázsunkra is. Majd testszínű púderrel mattítsuk.
 • Egy vastagabb pemzlivel, kenjünk sötétebb púdert a pofacsont alatti és az állkapocs közötti részre.

10-evvel-1

 • Az orrtól a szájig futó ráncokat és a szem alatti karikákat finoman, világosabb púderrel vagy korrektorral retusáljuk.
 • Arcpír, a pofacsont kiugró részére kerül és satírozzuk el a hajszálak felé. Rendszerint barack- vagy rózsaszínt használjunk. Itt megemlíteném még Sofia Loren trükkjét. Elmondása szerint,  mindig az aktuális szájrúzsból használt egy keveset arcpír gyanánt, hogy tökéletes összhangot kapjon a száj és az arcpír színe.
 • A kor előrehaladtával a szemöldök is el kezd ereszkedni. A megoldás: fésüljük a hajszálakat felfelé és rögzítsük géllel. Ezzel a pillantás nyitott és kíváncsivá válik. Ha a szemöldök ritkább lett, egyszerűen egy szemöldök ceruzával a hiányzó részeket és az íveket töltsük ki.

10-evvel-2

 • A felső szemhéjat a ruhához, a hajunkhoz, vagy a kedvünkhöz passzoló színnel, lehetőleg annak három árnyalatával fessük ki. A szemöldök legmagasabb pontja alá és a felső szemhéj, pupilla feletti részére csillogó szemhéjfestéket tegyünk és satírozzuk el az ujjunkkal.
 • A szempillák tövében, húzzunk fekete vonalat. Ez a pillákat optikusan meghosszabbítja.
 • Fekete szempillaspirállal fessük át kétszer a szempillákat. De ez, az ünneptől függően lehet ezüst vagy arany csillámporos is.
 • A szájat, egy a rúzshoz passzoló szájceruzával kontúrozzuk. Itt nyugodtan „csalhatunk” egy kicsit, azzal, hogy nagyobbra rajzoljuk a szájkontúrt. Pillanatok alatt nagyobb, „csókos” szájat kaphatunk. Aztán töltsük ki rúzzsal. Rakhatunk rá szájfényt is.
 • Az egész arcunkat smink fixel (setting spray) röviden fújjuk le.

Kész!

Ne feledkezzünk meg a szép frizuráról, az ápolt kézről és lábról, valamint a kellemes parfümről sem.

A megfelelő ruháról és cipőről, már napokkal ezelőtt dönthetünk.

Az egyszerű vendégváró ételek és italok is perceken belül készen vannak, hiszen itt is előre dolgozhatunk.

Mi kell még az ünnepekre?

Nem más, mint egy nagy adag SZERETETET!

BOLDOG ÜNNEPEKET!

Busch-Turcsányi Sipos Éva
Természettudományok docense
[email protected]
eva-turcsanyi-busch.wixsite.com/budapest