Ahogy ígértem, minden hónapban egy újabb jó szokást osztok meg veletek, melyeket beilleszthettek a minden napjaitokba és ezek által egészségesebb, kiegyensúlyozottabb életet élhettek! Volt már szó a testmozgásról, a vízről, a napi 3 csésze teáról és a színes étkezésről! Most jöjjön a meditáció fontossága, jótékony hatása.

Mit is jelent ez a szó?

A legegyszerűbb gondolat erről, hogy bárki megérezhesse mit is jelent, az elmélyülés,ábrándozás, elmélkedés, elgondolkodás és mélyebben belenyúlva, amit már többen természetfelettinek gondolnak, mert esetleg így ismerték meg s elment a kedvük is tőle. Túl elvontnak tűnt az irányított meditáció, a testből kilépés, a gondolatok valóra váltásának kísérlete, szintén a meditáció nevet viseli.

Egyszerűségre törekszek, hisz ez folyamat, illetve egy állapot, minden embernek eszköze lehet elmélyülni magában, gondolataiban s ez a jól használható formája minden embernek megadatott.

A meditáció elkezdésével az ember egy belső felfedezőútra indul. Az út végén végtelen béke, fény és üdvösség várja.

5-perc-meditacio

El lehet e jutni eddig?

Igen, el lehet jutni, persze nem kell ajtóstól rontani a házba, vagy nem kell rögtön a kútba, a tengerbe ugrani, nem árt ha kóstolgatod a vizet, mielőtt beleugrasz a medencébe. Persze találkoztam már olyan tanulókkal, akik „rögtön bele” gondolkodással belevetették magukat, bizony páran beleszédültek, netán még pszichikai kínokat is átéltek, mert felkészületlenül rádöbbenve létük szakaszainak valódiságára, zavart okozott elméjükben. Ezért javaslom most is s mindig is javasoltam tanulóinknak, hogy „lassan járj, tovább érsz” hozzáállással kezdjenek neki ennek a nagyon szép és mély rezgésekbe vivő gyakorlatnak.

A meditáció egy gyakorlat s kellő ideig gyakorolva egy remek eszköz kerülhet mindenki kezébe, aki szeretné használni. Bár minden ember elmélyülne s megtanulná, megtalálná, hogy használhassa életének jobbítása érdekében.

Ezt olvastam, amit  megosztok veled, még a földön járó emberek nyelvén van fogalmazva, de már megmutatja, hogy milyen mélységbe, magasságba lehet jutni, megtalálva, megtanulva ezt a módszert s alkalmazva. Amikor azt tudod mondani és érezni, hogy “a lélek vagyok” és erre az igazságra tudsz meditálni, abban a pillanatban lelked végtelen tisztasága belép a szívedbe. A szívből ez a végtelen tisztaság aztán az értelembe megy. Ha tehát igazán érezni tudod, hogy csak a lélek vagy, akkor a lélek meg fogja tisztítani az elmédet.

Hogyan is kezdj el meditálni?

Nem nagy kunszt. Csinálj csendet magadban. Ezt gyakorold amig el nem éred, hogy tudsz a semmire gondolni… gyakorold, gyakorold, hol? Villamoson, buszon, ahol nem kellesz Te magad tevékenyen, csak a jelenléted s te foglalkozhatsz mással. Reggel a wc-n ülve, de ne vidd túlzásba, mert nem egészséges a wc.-n ülve sokáig maradni, miért, nézz utána az intim torna szakértőnk írásaiban.

Találj magadnak alkalmat a csend teremtésre magadban s a befelé figyelésre, a semmire gondolásra. Képes vagy rá, csak tedd, gyakorold. Amikor már megérezted a semmit, üres tud maradni az agyad, azaz semmi gondolat nem jön be a semmin kívül, akkor tudsz már meditálni, el tudod kezdeni gyakorolni a valamire gondolást.

Mire is?

Valamire, azaz arra dologra, amit szeretnél átgondolni, mélyebben megkérdezni magadtól, helyes-e az az út amin járni akarsz, ami foglalkoztat, de nem tudod rá a választ. A lelked, ami, aki ott lakozik benned, megmutatja neked is a helyes utat, ha megkérdezed, s hallgatsz is rá!

5-perc-meditacio1

Pártfogót adok nektek, aki bennetek él… a  Szentlelket adom nektek.- olvashatod a Bibliában.

Ne ijedj meg, nem foglak elvinni semmilyen irányzat felé, viszont nem árt ha tudod, hogy milyen segítők állnak melléd ha kéred, keresed, megtalálod, használod.

Remélem eljutottál odáig, hogy ne csak az eszed vezéreljen! Amennyiben még nem s nem is akarsz másképp gondolkodni, ne folytasd az olvasást nehogy megártson, hisz még nem vagy készen a befogadására ennek az információnak.

Sok könyv íródott már a meditációról, a legrégebbi több mint 2000 éve, a BIBLIA.

Te döntöd el kinek a tanítását érzed magadénak. Javaslom, kezd általad elismert ember vezetésével, ha nem hallgatsz a Bibliádra. Ha nagy feneket kerítesz ennek a témának, ha nagyon spirituális akarsz lenni, nem jó ha rám hallgatsz. Én az egyszerűség híve vagyok, nem szeretem a túlmagyarázott és misztifikált elméleteket mert nem helyesek, ez az én hitvallásom. Te tégy, amit akarsz, de  ne csináld egyedül, ha más úton akarsz járni, mint a legegyszerűbb. Sok elszállt, eltévedt embert láttam már az elrugaszkodásuk következtében, felszálltak ugyan, de lejönni már nem tudtak. Azóta is kóvályognak lélekben. Itt élünk a XXI. században a Földön, tesszük a mindennapi dolgunkat, de megtanulhatunk meditálni, ha akarunk s ezt használni szeretnénk az életünk jobbá tételére.

Keress magadnak egy hiteles vezetőt, tanulj tőle, ha akarsz, miután az alapokat, a csendességet megtanultad megteremteni magadban.

  • olvass
  • legyen egy meghatározott időintervallum a napodban erre
  • gyakorolj másokkal

Juss el idáig gondolati síkon mindenképp s tudd, hogy a  meditáció nem misztikum, ahogy sokan beállítják, hanem minden ember vele született, csak ki nem bányászott kincse. Te kibányászhatod. Válj gyermekké! Ha szíved legmélyéből tudsz sírni békéért, fényért és igazságért és ez az egyetlen ami kielégíthet, akkor Isten örök Atyád és Isten örök Anyád, biztos, hogy el fog jönni és segít.

Kétség, félelem, szorongás, bánat, bizonytalanság és más negatív erők ömlenek le rád. Főképp, ha nem bízol magadban s meghallgatod a “JÓ BARÁTOK” ellenvetéseit tetteddel kapcsolatban. De ha őszintén sírsz, belül őszintén akarod használni a Meditáció, Ima, Elmélyülés teremtő voltát, akkor jön valaki, hogy megmentsen és megmutassa, hogyan mehetsz haza, azaz a szívedbe. És ki ez a valaki? Isten, a Belső Vezetőd.

Nem kell elfogadd a gondolataimat, ezek az én gondolataim,  csak írtam  az  5 perc meditációról. Juss el oda, kívánom, hogy naponta 5 percet MAGADDAL A GONDOLATAIDDAL S HA TETSZIK, ISTENNEL TÖLTS!

Szigeti Erzsébet
+36-70 / 363-8094
[email protected]