Mindenki azt szeretné, hogy otthona csak úgy ragyogjon a tisztaságtól. Ezt megvalósítani viszont fárasztó feladat. Teleírt határidőnaplónk szűkíti a háztartási munkára fordítható időt. Most pedig jöjjenek a tippek, hogyan tudjuk ezt a kellemetlen kötelességet szórakoztató feladattá tenni!

 

  1. Versenyezzünk!

Írd fel egy papírra, hogy múlt héten mire mennyi időt fordítottál, és döntsd meg a rekordot! Próbáld minél rövidebb idő alatt véghezvinni a feladatokat. Ha szívesen versenyzel, és szereted a kihívásokat, ez egy nagyszerű motivációs lehetőség számodra! Próbáld meg gyermekeidet is bevonni: ,,Lássuk, ki veti meg az ágyát leghamarabb? A nyertes jutalomban részesül!”

 

  1. Mindenki egyért!

A háztartás tisztasága nem csak az anya feladata, minden családtagnak ki kell vennie a részét a munkából! Beleértve a gyerekeket is. Sokkal szórakoztatóbb, ha többen dolgozunk együtt, mintha mindent egyedül kellene csinálni.

 

  1. Kosarazzunk!

Ha be akarod vonni az egész családot a munkába, állítsatok ki különböző tárolókat a lakásban, és játszatok kosárlabdát a régi holmikkal, amelyektől már amúgy is szerettetek volni megszabadulni. Aki a legtöbbet dob kosárra, az nyer!

 

  1. Menjünk a szabadba!

A ,,takarítás” szót legtöbben a házon belüli munkával azonosítják, viszont ha itt a jóidő, rengeteg teendőt el tudunk végezni odakint is. Kimosott ruháink teregetésére válasszuk a kertet, a mosókonyha helyett! Pucoljunk cipőt a napsütötte teraszon vagy helyezzük növényeinket az erkélyre!

 

  1. Szórakozzunk!

Hogyan mulassuk jól az időt takarítás közben? Kapcsold be a kedvenc számod, vagy egy gyermekbarát filmet, amíg mosogattok! Egy hangulatos zene nem csak szórakoztató, hanem élénkít is, így jobban és gyorsabban teljesítjük a munkát.

 

5+1. Legyünk fittek!

 

A takarítás egy kiváló lehetőség tornagyakorlatok végzésére. Vagy ha a gyerekek most tanulnak számolni, összeadhatják hány lépésből állt a házimunka elvégzése összesen.

 

Jó szórakozást kívánunk a takarításhoz, akár egyedül, akár a családdal végzed!