Kedves menyasszony, engedd meg, hogy gratuláljak eljegyzésedhez! Életed egyik legszebb, legizgalmasabb szakasza következik, a menyasszonnyá válás. Ez az út azonban nem mentes a buktatóktól sem. De van egy jó hírem, van segítség. Ilyen például az alábbi 9+1 jótanács is, amit feltétlenül olvass végig, és tarts szem előtt az esküvői ruhapróbák során.
 
1) Ne a legszebb ruhát keresd, hanem amiben Te a legszebb vagy! 
Egy menyasszony akkor lesz a legszebb, akkor lesz sugárzó, ha önazonos. Ha jól érzi magát a kiválasztott ruhában, kiegészítőkben, sminkben és frizurában. Ez pedig csakis akkor lesz így, ha az egyéniséged, saját stílusod az esküvői öltözékeden is visszatükröződik. Válassz alkatodhoz és egyéniségedhez leginkább illő ruhát, legyen szó ruhafazonról, anyagtípusról, díszítettségről.
 
2) Ne másnak, hanem magadnak akarj megfelelni.
Számos menyasszonyt kísértem már ruhapróbára és nem egyszer elhangoztak olyan aggályok, hogy vajon tetszeni fog-e a kiválasztott ruha a vőlegénynek, az édesanyának, a barátnőknek, a konzervatív nagymamának és még sorolhatnám. Ha Te magad jól érzed a ruhában, akkor hidd el, hogy ezt fogod sugározni, és mindenki gyönyörű menyasszonynak fog látni Téged.
 
3) Válogasd gondos alapossággal a kísérőid.
Fontosabb, mint gondolnád, hogy kellő alapossággal válaszd ki kísérőid, hogy a segítségedre lehessenek, és ne nehezítsék meg a döntésed. Egy túl határozott barátnő, aki a saját stílusát szeretné rád erőltetni, egy elfogult anyuka, akinek mindenben a leggyönyörűbb vagy, hidd el, nem feltétlen könnyítik meg a dolgod, sőt! Válassz olyan kísérőket, akiknek adsz a véleményére, de mindig TE magad dönts, hiszen Te vagy a menyasszony. A jó hír, hogy ha a környezetben nincs ilyen személy, vagy nehéz döntéshozó vagy,  akkor ma már szakértő segítségét (menyasszony stylist) is igénybe veheted a ruhapróbák során, aki segítségedre lehet a döntéshozásban.
 
4) A dobogó hasznos, de félre vezethet.
Az esküvői ruhaszalonok között előfordul olyan, ahol felállítanak egy 10-15 cm-es dobogóra miután rád adták a ruhát, és így tudod megnézni magad a tükörben. Ezt rendszerint azért teszik, mert a ruhák hosszúak, így láthatod a vonalukat, esésüket. Igen ám, de a dobogó miatt 10-15 cm-rel hosszabbnak fogod látni a lábad, ami nem reális kép. Épp ezért azt javaslom, lépj le a dobogóról és nézd meg magad így is a tükörben!
 
 
5) Testszínű fehérnemű
Érkezz testszínű fehérneműben, hogy ha kilátszódik a ruhából, ne legyen zavaró az összhatása. A melltartó legyen levehető pántú, a bugyi lézervágott.
 
6) Cipő
Vigyél magaddal a ruhapróbára egy hasonló sarokmagasságú cipőt, amilyet majd az esküvő napján is viselni fogsz. Természetesen megtisztítva. Így cipővel is meg tudod próbálni a ruhát, ez azért is fontos, mert egészen más az ember tartása egy magas sarkú cipőben.
 
7) Természetes fény
A fehérnek is van legalább 50 árnyalata, és mást mutat mesterséges és mást természetes fényben. Nézd meg a ruhád színét természetes fénynél is, és válassz olyan fehér árnyalatot, ami kiemeli, üdíti az arcod.
 
8) Minimális smink, ápolt haj
Érkezz minimális sminkben, és ápolt hajjal ruhapróbára, hogy el tudd képzelni, hogy majd a nagy napon sminkben és frizurával milyen is lesz az összhatás. Túlzásba ne vidd a sminket, mert könnyen összekenheti a ruhát
 
 
9) Sétálj a ruhában
Sétálj kicsit, ülj le, szóval mozogj a ruhában, érezd mennyire könnyű, mennyire kényelmes viselet, tudsz-e benne lépcsőzni, autóba be- kiszállni, leülni, táncolni.
 
+1 jótanács:
Gondosan válaszd ki azokat a szalonokat, tervezőket, ahová szívesen elmennél ruhapróbára. Ne siesd el a döntést, de ne is vidd túlzásba, mert könnyen a bőség zavarába eshetsz. Ha így teszel és betartott a fentebb írottakat, akkor 5-6 szalon látogatása után, már biztonsággal meg fogod tudni hozni a döntést.
 
Légy tudatos és stílusos menyasszony!
 
Nagy Ágota Collection Körmendy-Szomoru Kata
1139 Budapest Máglya köz 1. menyasszony stylist
Bejelentkezés : 067045536350630 619 3708
 menyasszonystylist@gmail.com
 www.menyasszonystylist.hu

 

Nagy Ágota Collection Körmendy-Szomoru Kata
1139 Budapest Máglya köz 1. menyasszony stylist
Bejelentkezés : 06704553635 0630 619 3708
menyasszonystylist@gmail.com
www.menyasszonystylist.hu