Itt a Tavasz! A helyzet fokozódik!

 

 

Ha melegszik az idő, akkor most szaunázzunk, vagy ne szaunázzunk?

 

A válasz számomra egyértelmű! Mindent csináljunk úgy ahogy eddig, csak egy kicsit másképpen.

 

Egyfelől érezzük, ahogy ébred a természet, csicseregnek a madarak, melegszik az idő, a Nap melengeti a bőrünket – már alig tudunk megülni a szobában, annyira kikívánkozunk a szabad levegőre! Még szép, hogy szeretnénk minél több friss levegőt szívni jó mélyen a tüdőnkbe, lévén a tél folyamán a meleg, fűtött szobákban töltöttük időnk nagy részét.

 

 

Ki a szabadba!

 

 

Fontos, hogy lehetőleg minél tisztább levegőhöz jussunk. A friss levegő, életenergia!

 

A helyes táplálkozás és a megfelelő mozgás mellett a TISZTA levegőből beszívott lélegzet is nélkülözhetetlen lételemünk. Ha a tiszta levegőt jó mélyen szívjuk be, az feszültségoldó hatású, akárcsak a sóhaj. Ezért FONTOS, hogy amennyit csak lehet, tartózkodjunk a szabadban.

 

 

Töltsd föl a lemerült energiacelláidat!

 

 

Másfelől sokat halljuk azt is, hogy védekezzünk a tavaszi fáradtság ellen…

 

Nos, azt gondolom, hogy amennyiben a szaunát nem melegedőnek gondoljuk és használjuk, akkor egészen biztosak lehetünk abban, hogy komplex hatása, jótékonyan stimulálja az immunrendszert. Ezért, aki már télen is foglalkozott az egészségmegőrzés eme fajtájával, semmiképp NE HAGYJA ABBA!

 

 

 

 

A böjt segíthet?

 

 

Már a régi hagyományok is előszeretettel nyúltak tavasszal a böjtöléshez. A szervezet megtisztítása és az egészség érdekében, mennyiségileg is kevesebb és a szervezet számára kímélőbb, könnyen feldolgozható táplálkozással segítve a tavaszi regenerálódást. Aki ebben a műfajban gondolkodik, a szaunázással megtámogathatja a folyamatot. Hiszen az anyagcsere felgyorsul a szaunázás által, a méregtelenítés hatékonyabbá válik. A tisztítókúrák során nélkülözhetetlen nagyobb mennyiségű folyadékbevitelről is sokkal könnyebb gondoskodni.

 

 

A szauna csak hűvös őszön, hideg télen jó?

 

DEHOGY! Minden évszakban egészség támogató a szaunázás! Ahol pedig a szaunából egyből a szabad térbe juthatunk, ott kilépés után egyből szívjunk jó mélyeket a friss levegőből! A jótékony hatás nem marad el!

 

 

A szaunázás nem magányos műfaj!

 

 

Szaunázz továbbra is hölgyekkel védett környezetben:

 

Minden hónap első és harmadik szerdáján Szentendrén a Vizes8-asban!

 

Minden hónap második és utolsó csütörtökén Magyarhertelenden!

 

Parázsfészek női szauna-programokról részletesebben itt olvashatsz!

 

Előzetes jelentkezés: parazsfeszek.szauna@gmail.com e-mail címen

 

Ha érdekel egy 2-3 napos wellness fókuszú, önismereti technikákkal töltött elvonulás, kérlek, szánj néhány percet ennek a rövid kérdőívnek a kitöltésére, ami abban segít, hogy érdeklődés esetén felvegyük a kapcsolatot.

 

 

 

 

 

Weboldal: Hőstehetség – Te hőre lágyulsz, vagy keményedsz?

 

Monoszlai Ágnes 

 

szaunamester

 

E-mail cím:  parazsfeszek.szauna@gmail.com