Ha rossz lóra teszel, ne csodált ha elveszíted a futamot - borítókép

 

 1. A jó választás fél siker!
 2. Vigyázz, ha jön a kanyar.
 3. Célra tarts!
 4. Fejben, vagy a szívben dől el a futam?
 5. Ha a többieket bámulod, könnyen fejre állhatsz.

 

 

Ha rossz lóra teszel, a fél sikerre sem számíthatsz…

 

Honnan tudod, hogy milyen lóra tettél?

 • Nézd meg az eddigi eredményeit.
 • Ha nincs előzmény, érdeklődj a zsoké múltjáról.
 • Ha új ló, új zsoké, nagyobb a kockázat!

 

Ha rossz lóra teszel, ne csodált ha elveszíted a futamot - Lovasok a kanyarban

 

Vigyázz, ha jön a kanyar!

 

 • A legnagyobb figyelmet mindig a kanyarok igénylik!
 • A helyesen megválasztott technika és sebesség, záloga a pályán maradásnak.
 • Vedd be a kanyart, és maradj versenyben.

 

 

Célra tarts!

 

Ha arra figyelsz, hogy elsőnek érj célba, azt kockáztatod, hogy nem látod más mit csinál. Ez egy tisztességes versenyben még megengedhető. De ha van, aki "cinkelt lapokkal" játszik a futamban, akkor bizony jobb résen lenni. De a célt akkor sem szabad szem elől téveszteni.

 

 

Ha rossz lóra teszel, ne csodált ha elveszíted a futamot - Lovas a nyeregben

 

A fejben, vagy a szívben dől el?

 

 • Attól függ, mekkora a tét!
 • Ha a szíved vezet, ne felejts el "józan" maradni.
 • Ha fejben döntöd el, ne felejts el az érzéseidre is figyelni. Mert gyakorta az első megérzés a helyes, bár a logika másról győzne meg.

 

 

Ha a többieket bámulod, könnyen fejre állhatsz!

 

Nehéz dió! Mert az egy futamban lévők reakciói fontos információkat rejtenek. Azonban sose dönts aszerint, mit tesznek mások. Csak figyelj a saját ösztöneidre, tartsd a kitűzött célt. Koordinálj és módosíts, ha szükséges. De a kanyart mindig vedd be!

 

Ha nyertél, örülj a sikernek, tedd el a nyereményt, és tanulj a sikerből. Mert a sikerből is okulni lehet. Például azt, hogy milyen érzés, amikor jól csinálod! Az önteltség nem, de a magabiztosság gyönyörködtet, mert bátrabbá tesz, amikor elindulsz egy élet-futamon. Amikor zsokévá válsz. Mert a ló lehet az életed szimbóluma, aminek te leszel a zsokéja, és ebben jó pályán maradni. De az is Te vagy, aki fogadott erre a lóra. A lóra, ami maga az életed. Fogadtál, hogy versenybe szállsz, és meg fogod nyerni ezt az életfutamot. Fogadtál, hogy ezúttal be fogod venni az élet-kanyarokat. Célra tartva futod végig a pályát. Felismered, mikor dönts a szíved szerint, és mikor használd a fejedet is. és fogadtál arra, hogy ezúttal nem a veled együtt futókat figyeled meredten, amiért nem veszed észre a veszélyes kanyart, a tisztességtelen játékost, ezért kicsúszik alólad az élet. Hanem a célt szem előtt tartva, a legjobb tudásod szerint teljesíted a futamot és ezúttal valóban nyertessé válsz. Az élet nyertesévé. és ez komoly dolog, mert a verseny végén szembe kell nézz önmagaddal és egyáltalán nem mindegy, hogy a jól megérdemelt nyereményedet veszed fel, vagy vesztesként téped széjjel a szelvényedet, amit a „fogadó irodában” kaptál!

 

Légy az élet Nyertese.

 

 

Csaba Beatrix
Életstratégia tervező
Life coach, tréner
+36 30 / 337 8450
http://www.mediaciospont.com