Hozzávalók:
- 600 g kristálycukor
- 250 ml tejszín
- 50 g vaj
- tengeri só
Elkészítés:
- Olvasszunk meg 200 g cukrot közepes lángon ameddig aranybarna nem lesz, majd adjuk hozzá a maradékot. Adjuk hozzá a tejszínt, vajat és 1 teáskanál sót.
- Főzzük, kevergessük közepes-magas lángon, amíg eléri a 118 Co
- Vegyük le a tűzről, keverjük, amíg sűrű nem lesz. Öntsük egy bélelt tepsibe, és oszlassuk el egyenletesen egy spatula segítségével.
- Hagyjuk kihűlni, aztán rakjuk a hűtőbe 2-3 órára. Szórjuk meg egy csipet sóval, vágjuk 2-3 cm-es kockákra.
Jó étvágyat!
Forrás: http://www.jamieoliver.com/
Hagyj üzenetet