Hozzávalók:

 

 

  • 500 g száraz spagetti vagy linguine
  • 300-400 g érett piros és sárga koktélparadicsom
  • 2 jó marék frissen lecsípett majoránna- vagy bazsalikomlevél
  • 6-8 loccsantásnyi extra szűz olívaolaj
  • 1 gerezd tisztított, finomra tört fokhagyma
  • 1 evőkanál fehér- vagy vörösborecet
  • tengeri só és frissen őrölt fekete bors

 

 

Elkészítés:

 

 

Csusszantsd a tésztádat egy nagy fazék zubogó sós vízbe, és főzd rugalmasra, „al dente” (figyelj a csomagoláson jelzett főzési időre). Amíg fő, vágd félbe a parikat, dobd egy nagy tálba, add hozzájuk a fűszernövényeket, az olívaolajat, a fokhagymát és az ecetet. Tetszés szerint ízesítsd a parit, gyúrd át a kezeddel, nem árt, ha kissé összetörik. Most várakoztasd egy kicsit, amíg a tészta kifő. Csöpögtesd le a tésztát, és gőzölgő forrón keverd jól össze a paradicsommal, ellenőrizd az ízét, és vezesd az asztalhoz.

 

 

Jó étvágyat!

 

 

Forrás: Jamie Oliver: … és egyszerűen csak főzz!