Te kinek felelsz meg?

 

 

Napjainkban nagyos sok kihívás nehezíti meg, hogy talpon maradjunk. Különböző szerepeinkben (gyermek, anya, feleség, munkatárs stb.) igyekszünk megfelelni az elvárásoknak. Az elvárásból fakadó megfelelési kényszert pedig semmiképp nem gondolnám olyan, belső harmóniából fakadó állapotnak, ami értünk dolgozik. A hibázástól, a sérüléstől való félelem pontosan a sérülést és a hibázást vonzza be.

 

 

Te elfogadod magad?

 

 

 

 

 

Mennyivel egyszerűbb volna, ha elfogadnánk azt, hogy mindig igyekszünk kihozni magunkból a legjobbat, és az éppen elég. Elegendő ahhoz, hogy boldogok legyünk. A boldogságnak pedig – ebben a kétpólusú világunkban– természetes velejárója a fájdalom. Ha képesek vagyunk elfogadni a fájdalmat, mint a fejlődés eszközét, akkor már maga a fejlődés lehetősége is boldogsággal tölthet el.

 

Ehhez persze el kell engednünk a félelmeinket.

 

Mert hát félünk, hiszen ha már csalódtunk, akkor nem egyszerű újra bizalommal fordulni hasonló helyzetekhez, személyekhez.

 

Mondják: Engedd el, és megkapod!

 

 

Engedd el!

 

 

Oké… de azt hogyan kell???

 

A nehézség az, hogy sokszor fel sem ismerjük azokat a hiedelmeinket, amelyek már nem támogatnak bennünket a fejlődésben, hanem jelentősen akadályoznak olyan dolgok elérésében is, amelyre valójában vágyunk. És nem értjük, miért nem akar bekövetkezni.

 

 

Megoldod?

 

 

Sok műfaj rendelkezik olyan módszertanokkal, amelyek segítenek lebontani a korlátokat. Aki jobban szereti a személyes figyelmet, egy coach segítségével biztosan képes lesz magában felismerni a megoldáshoz vezető utat. Aki a lélek szintjén szeretné mindezt oldani, annak érdemes kipróbálni Hellinger családállító módszertanát: létezik egyéni állítás is, de véleményem szerint csoportban képes kivételes erejét sokkal inkább megmutatni. Többet olvashatsz a családállításról

 

Aki pedig egyszerűen csak arra kíváncsi, hogy képes-e megengedni magának az elengedést, azt várom szeretettel a Parázsfészek női szauna programjaimon, ahol három, endorfintermelő felöntés után vízben történő lebegéssel igyekszünk egy mélyebben relaxált állapotot előidézni..

 

 

 

 

Miért működik?

 

 

Az ötletet eredendően Alfred Ramoda Austermann német pszichológus módszere adta: Aqua release – elengedés a víz által. Ennek során cél az anyaméhen belüli állapot felidézése, annak érdekében, hogy a méhen belüli, születés körüli, illetve a korai anya-gyerek kapcsolatok traumái feldolgozhatóvá, elengedhetővé váljanak.

 

 

Te ismered a biztonság érzetét?

 

 

A nálunk kialakult gyakorlat egyedi sajátosságokkal bír. Már eleve egy nyugalmi, boldogságot idéző, testi-lelki méregtelenítés utáni állapotból indulunk a vízbe a szaunázás után. A testhőmérsékletű medencében a rendkívül diszkrét fényviszonyok mellett továbbra sem szükséges fürdőruha. A két polifoam vízi nudli segítségével önállóan lebegve ugyanazt a határtalanságot lehet megtapasztalni, amit az anyaméhen belül sikerült utoljára. Ez az az ősbizalom-élmény, ami segíthet számunkra felidézni a bizalom képességét. Mindezt a szívcsakra rezgését harmonizáló hangtál vízben történő kongatása kíséri 10-20 percen keresztül.

 

Ez idő alatt nincs más, csak a saját szívdobogás, és a hangtál hullámai; megmártózhatunk a szeretetben.

 

 

 

 

Próbáld ki!

 

 

A program végeztével kíméletes a visszatérés ebből a mély relaxált állapotból, és a részvevők igen értékes élményekről szoktak beszámolni: volt már, aki testen kívüli élményként élte meg, és volt olyan is, aki leendő festményét látta kristálytisztán az összes színével. A nyugalom élménye egyeseknek olyan békés volt, amilyennek az elmúlást képzelik, de volt olyan, akinek újjászületés élményt jelentett. És az is HIHETETLENÜL FONTOS TAPASZTALÁS, amikor az ember meg tudja figyelni magán, hogy milyen sokáig tart megengednie magának azt, hogy elengedje magát a vízben….

 

Ehhez ugye, BÍZNI KELL. Elsősorban önmagunkban.

 

 

Ha magadban még nem bízol, bízz szakemberben!

 

 

Érdemes kipróbálni!

 

 

Minden hónap első és harmadik szerdáján Szentendrén a Vizes8-asban!

 

Minden hónap második és utolsó csütörtökén Magyarhertelenden!

 

Parázsfészek női szauna-programokról részletesebben itt olvashatsz!

 

Jelentkezz és gyere el!

 

Előzetes jelentkezés: [email protected] e-mail címen

 

Ha érdekel egy 2-3 napos wellness fókuszú, önismereti technikákkal töltött elvonulás, kérlek, szánj néhány percet ennek a rövid kérdőívnek a kitöltésére, ami abban segít, hogy érdeklődés esetén felvegyük a kapcsolatot

 

További részletek a weboldalon:

 

Hőstehetség – Te hőre lágyulsz, vagy keményedsz?

 

 

 

Monoszlai Ági

 

szaunamester

 

E-mail cím:  [email protected]