Thomas A. Bowen (1916-1982) egy kivételes képességekkel rendelkező, az emberi test szemléletét és kezelését illetően mély belső bölcsességgel megáldott minimál terapeuta volt, aki tudását autodidaktaként szerezte és fejlesztette, létrehozva egy egyedülálló és független kezelési rendszert, amit ma Bowen Technika néven emleget az egész világ.

 

 

Mindössze egy évig tanult orvoslást közvetlenül a II. világháború kitörése előtt. A háború után ipari kémikusként dolgozott a Geelongi Cementgyárban, Viktória államban, Ausztráliában, ahol nyilvánvalóvá vált az a képessége, hogy néhány egyszerű mozdulattal, segíteni tudott munkatársai és a környezetében lévők fizikai problémáin. Ennek a híre szájról szájra járt, az emberek a legkülönbözőbb egészségi problémáikkal a kezeléseiért keresték is őt az ország minden részéről.

Egy 1974-es 27 héten át tartó Viktória állambeli kormány felmérés szerint, természetgyógyászati területen az egész országban neki volt a legtöbb kliense. Tom Bowen, ekkor már rendszeresen napi 60 klienst kezelt 6 órás klinikai idejében, amihez még hozzájöttek házi látogatásai és állatokon végzett kezelései is.

Ezzel becsült adatként kb. 13. 000 pácienst látott el egy év alatt, úgy hogy átlagban mindössze 3-szor kezelte őket. Mindezt 88%-os sikerrel!

Katona Éva
diplomás Bowen alkalmazó
www.napsugarbowen.hu
+36 20 515 0389