Hirschler Judit, a patinás Hirschler Glas Kft. tulajdonosa, a Csak a Nőknek vitorlás hajó kapitánya az 50. Kékszalag versenyen.
 
 

 A Hirschler család

„Mi, amolyan igazi „szeleburdi család” vagyunk” – mondja magáról a négy gyerekes, sikeres üzletasszony

 

 

Interjú a Csak a Nőknek Vitorláshajó kapitányával

 

 

A Kékszalag Erste nagydíj vitorlásversenye nagyszerű nők számára ad lehetőséget a megmérettetésre. A Csak a nőknek hajó csapatkapitánya Hirschler Judit, akiről a beszélgetés során szerzett benyomásaim alapján állíthatom, mindenki biztonságban érezheti magát mellette, mert egyszerre sugárzik belőle a magabiztos, határozott nő és a gondoskodó anya energiája. Vidám, energikus, mosolygós énje minden helyzetben uralni tudni majd a hajón történteket!
 
Lássuk, milyen válaszokat adott kérdéseinkre Hirschler Judit, melyek révén szerettük volna a vitorlás hajó "legénységének" tagjait kicsit közelebb hozni a Csak a Nőknek magazin olvasóinak szívéhez:
 
Hogyan alakult, hogy egy családban két gyerek is ugyanazt a sportot választotta, ráadásul remekül helyt is állnak benne?
Jómagam, 1976 óta vagyok leigazolt versenyző a Fertő tavon, háromszoros magyar bajnok vagyok. A férjem is gyerek kora óta vitorlázik, így a gyerekeknek a vitorlás „fertőzés” garantált volt. Mind a négy gyerekünk vitorlázik, de az igazi nagy versenylázból már kinőttek. Vége az EB, VB, Európa kupa láznak.
 
Hogyan alakult ki ez az együttműködés a Csak a Nőknek oldallal? Hogyan esett a választás a lányaidra? 
Ludovika lányom adott egy interjút >> nektek a vitorlázással kapcsolatban. Innen az ismeretség.
 
 
Hirschler Ludovika
Hirschler Ludovika a vitorlás csapat egyik tagja
 
 
Hogyan mutatnád be saját magad? Ki vagy te legbelül? 
„Céltudatos zseboroszlány,”mondják a kollégák rólam. Nem tiltakozom ez ellen. Én egy örök küzdő vagyok. Ha nincs mit csinálni, keresek új kihívást magamnak. Bár olyan, hogy nem volt mit csinálni, még nem volt! Körülöttem mindig történik valami.
 
Melyek azok az értékek, melyeket a legfontosabbnak tartasz, mint ember? 
Kitartás, együttműködés, rugalmasság, összefogni-tudás. Ez fontos a családban és a munkámban egyaránt. Minden esetben a megoldást keresem és nem a problémát.
 
Melyek azok az értékek, melyeket legfontosabbnak tartasz, mint nő? 
A nőknek kell megteremteni a harmóniát a világban, elsimítani, amit el kell, és rávilágítani arra, amit csak a mi szemünk lát, na meg megoldani, amit meg kell. Ez egy asszony és egy anya dolga. A Jóisten ezért áldott meg minket avval a képességgel, hogy többfelé tudunk koncentrálni!
 
 
A sikeres üzletasszony
Hirschler Judit a Hirschler Glas Kft. tulajdonosa
 
 
Mit tartasz életed legnagyobb eredményének, sikerének? 
Népes családomat, kitűnő házasságomat, és azt, hogy mint negyedik generációsként továbbvihetem azt a céget, amit dédszüleim létrehoztak 1899-ben.
 
Minek köszönhetőek ezek a sikerek?  
A remek minta, amit otthonról kaptam, a szilárd értékrend, alázat, szorgalom, kitartás hármasa. Na, meg a férjem támogatása! Őnélküle nem menne semmi!
 
Milyen kihívást látsz a Kékszalag a megmérettetésben? 
Igazán nagy kihívás akkor lesz, ha nagy szél lesz. A csapat most ismeri meg egymást, sokan még nem is vitorláztak. Azért reméljük, azt mondjuk majd a végen: jó mulatság, női munka volt!
 
 
Vitorlás verseny
Hirschler Ludovika versenyzés közben
 
 
Miért vállaltad el a versenyen való részvételt, a csapatkapitányságot?
Amit az élet nyújt, mindig el kell fogadni! Most is így tettem! Mire emlékezzünk, ha nem teszünk semmit. Ráadásul a lányaimmal még soha nem versenyeztem együtt, így egy teljesen új élmény vár rám ilyen téren is.
 
További cikkek az 50. Kékszalag nagydíj Női hajójának "legénységéről":