A Feng Shui térrendezés filozófiájában sokszor találkozunk különleges alakokkal, mint például a Jupiter nagyherceggel. A kínai naptár 60 évenként ismételi magát, így a 2019 év az 1959-es évhez hasonlítható, akkor volt utoljára Víz Disznó éve.

 

Minden év sikeréért egy-egy Jupiter nagyherceg felelős. A 2019-es év Jupiter nagyhercege Xie Tai generális, aki a Ming dinasztia idején élt. Története az őszinteségről és a becsületességről szól.

 

A legenda szerint egy alkalommal, amikor az út mentén gyalogolt, talált néhány ezüstöt, amit valaki elveszthetett. Ruhájával letakarta, és letelepedett mellé várva, hogy az érmék jogos tulajdonosa fel tűnjön. Hiába várt azonban egész nap, senki nem jött az ezüstökért. Xie Tai hát hazavitte az ezüstöket, és elrejtette a tetőgerenda mögé.

 

A következő nap visszament arra a helyre, ahol az ezüstöket találta, és várt. Egyszer csak feltűnt a távolban egy lovas, aki pánikba esve kiabált, hogy elvesztette az ezüstjeit. Amikor odaért, Xie Tai köszöntötte, meghívta a házába, és megvendégelte. Közben elbeszélgettek a történtekről, majd Xi Tai átadta az érméket jogos tulajdonosának.

 

Annak szeme könnybe lábadt, és elmondta, hogy a mestere hivatali ügyeit kezeli. Megköszönte, hogy visszakapta az elveszett pénzt, mert ezzel az életét mentette meg.

Hálából az ezüstök felét a becsületes Xie Tainak szerette volna adni, aki nem fogadta el. Vendége tovább próbálkozott, hogy meghálálja Xie Tai jó cselekedetét, ezért felajánlotta, hogy kedvező pozíciót szerez számára a kormányban.

 

Xie Tai ebbe se ment bele, mert igen alázatos ember volt. Úgy érezte, helyesen cselekedett, és ezen túl is helyesen akar cselekedni. Nem vágyik másra, mint felnevelni gyermekeit úgy, hogy ők is őszinték és becsületesek legyenek.

 

 

Xie Tai gyermekei idővel a császári akadémia legjobb tanulói lettek, majd tartományuk legnagyobb tudósaivá váltak, és a kormányban is magas pozíciókat értek el, ahol mindenkor az atyjuk őszinteségével és becsületességével tevékenykedtek.

 

Mit üzen ez a történet 2019-ben számunkra?

 

Mivel 2019. Jupiter nagyhercege éppen ez a Xie Tai, 2019-ben az őszinteség és becsületesség nagyobb hangsúlyt fog kapni, ez által kevesebb lesz a korrupció, a világ, a kormányok, nagyvállalatok, cégek vezetői nagyobb őszinteséggel és becsületességgel fognak élni. Az által, hogy elhelyezed lakásodban, munkahelyeden a Nagyherceg képét, téged fog segíteni abban, hogy őszintébb és becsületesebb üzletfelekkel találkozz. Mindez kiterjed a barátságokra és párkapcsolatokra is.

 

 

Szilvásy Judit
06 30 959 0595
1124 Budapest Tamási Áron u. 37.
www.fengshui.hu
www.fengshuibolt.hu