Immár ötödször kerül megrendezésre a Globális Fenntarthatósági Divathét/ Global Sustainable Fashion Week (rövidítve: GSFW) 2020. március 30 és április 5. között Budapesten és csatlakozó programokkal vidéki nagy városokban is. A már hagyománnyá vált 2 napos budapesti fő programok helyszíne idén a Francia Intézet lesz (1011  Budapest, Fő u. 17.) április 2-án és 3-án nemzetközi konferenciával, workshopokkal, kiállítással és nemzetközi öko divatbemutatóval, mivel Franciaország lesz a GSFW egyik kiemelt vendég országa.

 A GSFW alapítója a Nemzeti Divat Liga Magyarország Egyesület, amely a divatban is a fenntarthatóságot helyezi a középpontba. A GSFW egy komplex szakmai esemény, amely ötvözi a nemzetközi konferenciát, workshopokat és öko divatbemutatót a fenntartható és etikus divat területén, ahol a tudatosság, a környezetre való odafigyelés, az etikus és szociális szempontok, mint a társadalmi felelősségvállalás is, előtérbe kerülnek. A résztvevők inspirációt és ismereteket szerezhetnek a fenntartható divat különböző aspektusairól, eredményeiről és az új kihívásokról. A Globális Fenntarthatósági Divathét fontos nemzetközi platformmá vált, az előadók, tervezők, résztvevők több mint 25 országból, az összes kontinenst képviselve csatlakoznak a GSFW idei rendezvényéhez is. 2019-ben a külföldi szakemberek az eseményt Közép-Európa legerősebb fenntartható divathetének nevezték.

a-g-lobalais-fenntarthatosag-1

Az 5.GSFW-en fontos hangsúly kap az klímaváltozás témaköre is, mivel a divatipar az olajipar és a mezőgazdaság után a harmadik legszennyezőbb iparág, igen komoly negatív hatást kifejtve a környezetre. Ezért kell kiemelten foglalkozni ezekkel a problémákkal. Büszkék vagyunk arra, hogy ennek a globális és interkulturális együttműködésnek, nemcsak résztvevői, de elindítói és harcosai is vagyunk egy jobb és fenntarthatóbb divat/világ érdekében.

Bővebb információt az eseményről és a tervezőkről az alábbi linken olvashat: http://gsfashionweek.com/

Viola Melinda
Violinda
+421917108825
[email protected]
www.violinda.hu
www.violinda.sk