Mi a legkedvezőbb befektetés?

 

A megfelelő mennyiségű befektetési eszközzel rendelkező emberek már időtlen idők óta azon gondolkodnak, hogyan lehetne ezeket optimálisan elosztani. Minden befektetés célja, hogy a lehető legkisebb erőfeszítés mellett a lehető legmagasabb hozamot biztosítsa. Azonban a gyakorlatban nehézséget okoz a befektetés gazdasági, politikai és természeti behatások elleni védelme. A befektetés kapcsán a közgazdaságtan olyan fogalmakat vezetett be, mint a hozam, kockázat és likviditás. Ezen fogalmak segítségével valamennyi befektetési forma pontosan jellemezhető.

 

 

gyemantvilag

 

 

Nem létezik jelenleg olyan befektetési eszköz, mely a fenn említett mutatóknak együttesen, optimális mértékben megfelelne. Erre a tényre vezethető vissza, hogy megjelentek az úgynevezett befektetési portfóliók. A befektetési portfólió lényege a vagyon különböző eszközökbe történő optimális – legtöbb hasznot hajtó – elosztása.

 

Egy régi közmondás szerint a vagyont harmadolni kell. Az első harmadot használjuk aktívan, például alapozzuk meg vele a saját vállalkozásunkat. A második harmadot fektessük ingatlanba vagy értékpapírokba, itt a befektetéstől járadékot várunk el. A harmadik harmad legyen az úgynevezett vastartalék, amelyet a "rosszabb időkre" teszünk félre, és optimális esetben a jövő generációk örökségét biztosítja.

 

A befektetési portfóliók harmadik harmadának főszereplői évszázadok óta az arany és a drágakövek, melyek közül kiemelkedő szerepet játszik a gyémánt.

 

Néhány ok, amiért a gyémánt megfelelő befektetés:

  1. Maximális mértékben koncentrált vagyon

Nem létezik összehasonlítható érték egyenértékű tömegben, nagyon kicsi helyen, nagyon nagy érték. A gyémánt nagy előnye egyéb nemesfémekkel szemben, hogy rendkívül mobilis: egyszerűen és feltűnésmentesen szállítható. A csiszolt gyémántra a világ egyik országában sincs embargó.

 

  1. Állandó értéknövekedés

A gyémánt árát állandó, szinte ingadozások nélküli értéknövekedés jellemzi, nem tapasztalhatóak olyan kilengések, mint például a valutaárfolyamok esetében. Az elmúlt évtizedekben csupán két alkalommal csökkent a gyémánt világpiaci ára: az 1978–1981-es években, valamint 2008 végén.

 

  1. A gyémánt, mint befektetés elmúlt évtized legstabilabbnak bizonyult

A gyémánt konzervatív és folyamatos értéknövekedésének köszönhetően az egyik legstabilabb befektetés, amit a gazdasági válság is igazolt.
2007 második felétől dinamikusan nőtt a kereslet a gyémánt befektetés iránt (a jelzáloghitel-válság miatt), ami erősen megnövelte az értéküket egészen 2008 második feléig. Ekkor némi visszaesés után stabilizálódott a befektetési gyémánt ára, azonban a 2008-as év egészét tekintve még így is növekedésről beszélhetünk. Azóta ismét egyenletes növekedés tapasztalható.

 

  1. A gyémánt  számára nem léteznek határok

A gyémánt értékét egységesen, a világ minden országában USD-ban fejezik ki. A gyémántkereskedés fő helyszínei a gyémánttőzsdék, melyből világszerte csaknem 30 létezik.

 

  1. A gyémánt a gazdagság és a jólét  jelképe

A gyémánt, az arany mellett már ősidőktől fogva hatalmas kincsnek számít, ezért koronázási ékszerek és híres családok hagyatékának elmaradhatatlan részei. Szinte elképzelhetetlen, hogy az angol királynő gyémánt ékszerei nélkül jelenjen meg a nyilvánosság előtt, vagy hogy híres személyek ne gyémánt ékszerekben tűnjenek fel a jelentősebb eseményeken.

 

 

gyemantpenz

 

 

  1. A gyémánt diszkrét gazdagság

Vagyontárgyaink, mint például az ingatlanok, az autók és hajók hivatalos, nyilvánosan is hozzáférhető nyilvántartásokban szerepelnek. Régiségeinket sem tudjuk sokáig elrejteni. Viszont a gyémánt, ha úgy akarjuk, rejtve marad a világ, a szomszédok, a konkurencia kíváncsi és irigy pillantásai elől.

 

  1. A gyémánt ékszer időálló ajándék

A gyémánt esztétikai értéke már az első pillantásra szembetűnő. A gyémánt örök, szépsége és csillogása pedig kivételes. A gyémánt több, mint egy nagyszerű befektetés. A gyémánt szenvedély! Ajándékként mindig a megajándékozotthoz fűződő kapcsolat mélységéről, különlegességéről árulkodik. Mindig felejthetetlen ajándék, évszázadok óta nemzedékről nemzedékre száll és tulajdonosukkal egy életre szóló bensőséges viszonyt alakítanak ki. Ékszerként a gyémánt hagyományt teremt, családi ereklyévé válik.

 

  1. A gyémánt hagyományt teremt

A gyémánt, mint a befektetés és vagyonmegőrzés hatékony eszköze, már évszázadok óta használatos. A hatalmas érték és kifejezhetetlen szépség örök kombinációja. Jelenleg az EU polgárai a szabad pénzeszközeik mintegy 7 százalékát gyémántban tartják. A gyémánt ékszer a nemzedékről nemzedékre való öröklődés miatt a családi összetartás időtlen kifejezőeszköze.

 

  1. A gyémánt kivételes fizikai tulajdonságai  – A gyémánt, mint elpusztíthatatlan befektetés

A gyémántról az idáig felsoroltak mind különleges, fizikai tulajdonságainak köszönhetően mondhatók el. A gyémánt ásvány, bolygónk egyik legkeményebb anyaga, mely az összes vegyszernek ellenáll. Halmazállapotát pedig csak 1300oC felett változtatja. Viszont legyünk óvatosak, a gyémánt keménysége ellenére törékeny!

 

 

gyemantno

 

 

Elérhetőség:

Marczi Erika

+36/30-280-7475

emarczi@hu.inter.net