Néhányan már biztosan elgondolkodtunk azon, hogy milyen játékot játszunk 3-6 éves gyermekünkkel, hiszen a jó játék alapja a gyermekkornak. Vannak olyan játékok, amelyek segítségével nemcsak jól érzi magát a gyermek, hanem fejlődik is, hiszen a játékon keresztül tanulja meg az életet. Utánozza a felnőtteket, gyakorolja készségeit. A játék és a nevetés oldja a feszültséget, és a közös játék által közelebb kerülhetünk gyermekünkhöz is. Ezáltal kialakul egy erős, bizalommal teli kapcsolat. Azonban néha nagy fejtörést okozhat, hogy mi lenne a legjobb játék, amely minden szempontból is megfelel. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány olyan játékot, amelyek segítségével a gyermek és a szülő is jól szórakozik együtt.

 

 

Készítsünk közösen egy dekorációt, rajzot

 

A gyerekek szeretik rajzokban kifejezni kreativitásukat. Üljünk le velük közösen alkotni valamit. Nem baj, ha nem a legszebb a rajz, vagy nem is hasonlít semmire az alkotás, a lényeg az, hogy a közösen eltöltött idő értékes legyen, tudjunk közben beszélgetni, viccelődni, szórakozni gyermekünkkel. Az elkészült műveket a végén ki is rakhatjuk az otthonunkban, hogy közösen tudjunk benne gyönyörködni.

 

 

Játsszunk a konyhában

 

Minden kisgyermek élvezi, ha valamilyen finomságot készíthet a konyhában, amit aztán el is fogyaszt jóízűen. Készíthetünk velük közösen egy egyszerű süteményt, pohárkrémet vagy csak egy szendvicset. Hagyjuk érvényesülni, engedjük kibontakozni kreativitásukat. A fiúk akár besegíthetnek a barkácsolásba is édesapjuknak.

 

 

Játsszunk a szabadban

 

Egy közös játék a szabadban tökéletes választás, rengeteg lehetőség rejlik a játszótereken, parkokban. Játszhatunk labdajátékokat, biciklizhetünk közösen, és közbe megtaníthatjuk őket a közlekedés szabályaira, ezáltal játszva tanulnak.