A siker valójában egy szokás lenne? Nos, akkor felmerülhet a kérdés, hogy miért nem szokunk rá sokkal többet. A rossz szokásokat felvenni és kialakítani olyan gyorsan tudjuk. A jó szokások vajon miért mostohábbak? Lehet, az titka, hogy egyáltalán nem is tudjuk, hogy a sikerre is rá lehet szokni?  Sokan azt gondolják, a siker kiváltság, adomány, mint a lottó ötös. De ha a siker valójában szokás, amire csak úgy rá lehet szokni, akkor bizony be kell látnunk, hogy könnyebb dolgunk van, mint amit eddig valaha is gondoltunk.

 

Sikerre fel!

 

Rögtön kezdjük egy kérdéssel! Te bőség tudattal születtél? Igen, azzal születtél. Amikor világra jöttél, minden szükségleted ki volt elégítve. A szüleid vállalták a felelősséget azért, hogy neked minden alapvető és minden kényelmi igényed meglegyen. Nem volt kérdéses a szüleid számára, hogy ez neked jár. Biztosak voltak benne, hogy te megérdemled ezt a jólétet. Miért? Mert ők tudták, hogy te egy csoda vagy! Vélhetően boldog és kiegyensúlyozott kisbaba voltál. Minden földi jót gügyögéssel és mosollyal háláltál meg. A szüleid pedig egyre többször akarták látni a mosolyodat és hallani a hangodat. Több figyelmet kaptál, több időt szántak rád.

 

angyali gyermek

 

Felnőttként csak annyiban változik a helyzet, hogy a jólétet, amit megérdemelsz, hiszen te magad vagy a csoda, azt most neked kell előteremtened. Jó esetben szereted annyira magad, hogy mindent megtennél a saját boldogságodért! A jólétedért a felelősség most viszont téged terhel és nem a szüleidet!

 

fiatal fiú dolgozik

 

Eszembe jut egy történet arról, hogy ki hogyan kezdi a jóléte megteremtését. Egy mai fiatal, ha kap egy állást egy büfében, vagy egy hot-dog árusnál, úgy gondolja, hogy ez egy nagyon rossz pozíció, innen nem lehet gazdagnak lenni soha. Régebben egy egyszerű srác, aki mondjuk egy pici vidéki helyről érkezett a nagyvárosba és hot-dog árus lett, azt mondta volna erre a munkára, lehetőség!

 

férfi a konyhában

 

Nagyon vigyáznod kell, hogy mit gondolsz, és mit érzel egy-egy munka kapcsán! Ha szidod a munkahelyed és a zárás előtti percekben dühöngve öntöd ki a csatornába a felmosó vödör tartalmát, akkor biztos lehetsz benne, hogy még hosszú ideig ajándékozod meg magad ezekkel az élményekkel. Azt kapod, amire a figyelmed irányul. Ha nem látsz ki a fejedből a haragtól, akkor ilyen állapotokat fogsz bevonzani. Figyelj oda, hogy összhangban legyen a vágyad azzal, amit vonzol!

 

Mi a siker ára?

 

Mondják, hogy a sikernek ára van. A sikerért meg kell dolgozni. A sikerhez vezető út ilyen-meg olyan. Valójában az igazság az, hogy a sikerhez vezető út egyedi. Azért egyedi, mert egyedül Te tudhatod, hogy neked mi mindent kell leküzdened azért hogy sikeressé válhass!

 

fiatal üzletasszony

 

Ha van egy értekezlet reggel 6-kor, és emiatt korán kell kelned, de te igazából aludni terveztél reggel 8-ig, akkor az egy nagy vállalás lesz neked, hogy felkelsz hajnalban. Ha beindul az üzleted, de nincs kolléga, aki dolgozna nálad, a te terméked gyártásában részt venne, akkor vállalnod kell, hogy például pénzt adsz ki hirdetésre, hogy munkaerőt találj.

 

Akkor is cselekedned és döntened kell, ha félsz, ha meggátolna a félelem!  Ahogyan a néptáncban mondja az oktatóm: „Előre, csak előre, lássuk mi lesz belőle!”  Mindig volt, és mindig is lesz ami elbizonytalanít! Neked viszont a „célra tarts!” legyen a jelszavad!

 

 

sár futás

 

 

Minden nehézséget ki lehet küszöbölni

 

A sikerhez vezető út azzal a sziklaszilárd elszántsággal kezdődik, hogy bármi is történjék, Te ott leszel a csúcson. A csúcson lenni érzés kell, hogy átjárjon akkor, amikor megveted a lábad a hegy alján. Gondold azt, hogy csak idő kérdése, de a siker garantált neked. Azért, hogy világosan lásd a célod, szedd pontokba a teendőidet és írd le, de mindenképpen végezd el! A szkeptikus barátokkal, ismerősökkel, családtagokkal vagy meg se oszd a vágyad tervét, vagy harcolj meg az ellenállásukkal. Akiket nem tudsz meggyőzni, azokat kerüld ki! Találsz majd olyan embereket, akikben bízhatsz és isszák a szavaidat. Ha van egy konkrét víziód arról, hogy mondjuk fél év múlva te ki leszel és hol leszel, akkor ne zavarjanak azok, akik leszólják a terved.

 

futás hegyek közt

 

Amikor elérsz valamit a terveiddel kapcsolatban, akkor jutalmazd meg magad. Jutalmazhatod magad a gyerekeiddel töltött idővel, vagy egy strandolós, lazítós hétvégével. Érezned kell, hogy jól dolgoztál és örülj az elért eredményeidnek.

 

A lélek legjobb trénere a csend. A lelki békéd is csendben születik meg. Hallgass zenét. Olyat, ami elvisz a befelé figyelés felé. Nyerj ihletet, meríts erőt! Ha meg tudod magad erősíteni, akkor könnyebb lesz a küzdelmed!

 

Gondolj arra, hogy egy karatét tanuló ember mennyi ideig készül fel. Minden edzés alatt a minősítő verseny megmérettetése lebeg a szemei előtt. Azért fut, azért végez felüléseket, guggolásokat, azért tanulja meg a küzdősport technikáját, mert látja magát nyerni, látja magát, ahogy az aranyérmet a nyakába akasztja a verseny bírája.

 

 

Ha semmi kedve lépni, mégis megteszi a szükséges lépést, akkor mondhatja valaki, hogy járja a sikerhez vezető utat.

 

Sikeresnek maradni? Lehetséges! Meg kell becsülnöd, amit elértél, meg kell becsülnöd azt a személyt, akivé az utad során váltál! Adj hálát a sikereidért! Ez fontos! Oszd meg az örömödet, oszd meg a vagyonodat. A vagyonod egy részéből fejleszd magad. Újabb és újabb kihívások fognak érni, ha a sikerhez vezető lelki úton jársz.

 

Meg kell küzdened önmagaddal

 

A sport megtanít arra az önfegyelemre, amire szükséged van a sikerhez. A zene megtanít arra, hogy bízz magadban, ha egyedül játszol és bízz meg másokban, ha velük együtt kell játszanod! A sport is és a zene is megtanít arra, hogy mindig felkészült legyél!

 

 

nő a fa rengetegben

 

Nem elég, ha jókor vagy a jó helyen!

 

Neked magadnak kell jónak lenni a kihíváshoz, amikor a jó időben és a jó helyen vagy! Mert nincsenek véletlenek! Merd elvenni az élet asztaláról, amiért úgy érzed tettél valamit! Bízz magadban, bízz a szerencsében és vedd fel a munkát, ha ez vezet a sikeredhez!

 

 

Szórádi Rózsa Flavon

 

Tervezd át a gondolataidat és járd végig az utadat. Vállald önmagad és hozd ki a legjobbat az életedből! Az élet egyedi, drága kincs. Vigyázz rá és élj jól vele. Ez a felelősségvállalás legjobb eszköze arra, hogy tégy a Földért, ahol élsz. Win-win game a javából érted, értünk. A jövőd a ma gondolatainak gyümölcse és neked van választásod! A siker egy szokás. Szokj rá!

 

 

 

Szórádiné Páll Rózsa

+36 30 341 8660

rozsa.szoradi@gmail.com

http://www.flavonmax.com/szoradirozsa

Ismerj meg jobban,,,iratkozz fel a Rózsaleveleimre, Rózsás videóimra…ide klikk…

https://salesautopilot.s3.amazonaws.com/newsletter/letter/nl74344/ns134705/subscribe.html