A szülő szinte bármit megtenne szeme fényéért, gyermekéért. Azt gondolhatnánk, hogy ez természetes, és így van jól. Ugyanakkor azon is érdemes elgondolkodni, hogy mennyi mindent sorol hátra egy szülő az életében, hogy teret engedjen csemetéjének. Talán véletlen, hogy pont májusban, amit a szerelem hónapjaként tartanak számon, éppen ebben a hónapban ünnepeljük az édesanyákat, és májusban van a gyereknap is. Mintha az élet azt üzenné, hogy a szerelem, a család, a tavasz ajándékaként érkezik és elválaszthatatlanul összetartozik. Életigenlés a javából.

 

lány a földön

 

„Szemem fénye. Legdrágább kincsem!” – biztosan Te is mondod ezeket a gyermekednek, a totyogós babádnak, a pici csecsemődnek, a pimasz kamaszodnak. Eltaláltam?

 

Na, jó! Lehet, hogy nem mondod minden percben, nem mondod minden nap, nem mondod még karácsonykor sem, sőt a szülinapján is csak egy „Happy Birthday!”-jel köszöntöd fel a gyermeked. De érzed, tudod, a szíved mélyén ott lapul az a biztos gondolat, ami már akkor is a szívedben volt, amikor megfogant: „Mindent megtennék érted, az életemet is odaadnám, hiszen életet adhattam Neked!” – hát persze, hiszen a Nő az élet kapuja, ami egy lelket a földi létbe léptet. Nem is akárhogyan! Hanem a gyermekeként, a testéből épülő testben. Nem hiába mondják, hogy „hús a húsomból, vér a véremből”. A nő átengedi önmagát a gyermeki test kifejlődéséhez. Egészen odaadja magát szerelme gyümölcsének. Vállalva a várandósság minden kockázatát. A testi, lelki metamorfózist, amit minden nő átél, ahogy megérzi és tudatosítja, hogy egy élet fejlődik a szíve alatt. Szerelmes szerelemmel szereti magzatát az első pillanattól, ahogy megérzi a létezését. Bármit megtenne azért, hogy egészségben nevelje, boldogságban engedje útjára. S mi lenne nehezebb feladat, mint útjára engedni magzatunkat. Aki felnő, értékrendben cseperedik, és továbbvisz mindent, amit megtanult tőlünk. Létezésének minden pillanata maga a csoda.

 

 

terhes anyuka

 

Hosszú az út a megfoganástól a születésig, az első felüléstől, a sikeres vizsgákig, az esküvő meghatott pillanatától saját gyermeke megszületéséig. A szülő pedig végigkíséri ezt a hosszú utat.

 

Sírsz a meghatottságtól, amikor nézed a gyermekedet a szőnyegen játszva. Nevetsz az örömtől, ha pici lábain eltotyog az ágytól a fotelig. Felnézel az Égre, és azt mondod: „Köszönöm!” – mikor az érettségizős Kincsed elengedi a tőled kapott lufikat az ég felé. Kiejted a kezedből a papír zsebkendőt, amikor a fiad belepirul az esküvői fogadalom elmondásába. Határozott mozdulattal maszatolod szét az elmosódó sminket a könnytől ázó szemed sarkában, amikor a lányod az oltár előtt elcsukló hangon kimondja élete szerelmének: „Igen”.

 

gyerek macival

 

 

Öröm, boldogság, szeretet, összetartozás, hála = Anyák Napja. De ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a gyermek két fél szerelmének a gyümölcse. Az apák legalább olyan fontosak, mint az édesanyák, és a gyermek teljességéhez a család teljessége az ideális.

 

Ünnepeljünk és tegyük szokásunkká minél hamarabb az értő figyelmet, a csendes áldozatot, a közös játékokat, örökéletű családi programokat, mert együtt lenni nagyon jó! Bár a mai, rohanó világban sok szülő lemarad a legfontosabb pillanatokról, érdemes a lehető legtöbbet szánni a családra. Ott lenni a gyermek mellett amennyit csak lehet. Fogni a kezét, megsimogatni a buksiját, buzdítani, amikor tanul, vigasztalni, amikor valami nem úgy sikerül, továbblendíteni, amikor megtorpan. Együtt ünnepelni vele és megtanítani neki a különleges napok, a megszentelt idő fontosságát, hogy továbbvigye saját családjába.

 

Alkalmazkodni is meg kell tanulni. Összesimítani a személyes vágyakat, a közösség dolgaival. A harmónia így alakul ki, ha mindenki hozzáteszi a maga részét, hogy öröm legyen az együttlét! A szülő példát ad, éppen ezért érdemes odafigyelni minden gesztusra, kimondott szóra, cselekedetre.

 

flavon terméket fogyasztó

 

 

Ünnepeljük az anyákat, a családvédő apákat és a gyerekeket, akik saját koruktól függetlenül mindig a gyermekeik maradnak. Óvjuk, ápoljuk, erősítsük őket, hogy megállják a helyüket az életben. Csodás feladat anyának, szülőnek lenni!

 

Testben, lélekben erősen

 

A fejlődő, növekvő szervezetnek szüksége van nagy mennyiségű tápanyagra: vitaminokra, ásványi anyagokra, nyomelemekre, aminosavakra, mikrotápanyagokra.

 

A Flavon Kids garantáltan jó megoldás, ha a gyereked nem eszi meg csak úgy a nyers gyümölcsöket, ugyanis a Kids-szel be tudjátok vinni a szükséges tápanyag mennyiséget és vitaminokat a gyermeki szervezetbe!

 

gyerek-a-macival

 

A Flavon Kids kitűnő segítség, a hatékonyság érdekében több hozzáadott vitamint is tartalmaz! Természetesen magában az összetevőkben, a gyümölcsökben is van vitamin: C – vitamin a homoktövisben, a fekete ribizliben. A fekete áfonya a gyermekek látását, a szem hajszálereit teszi átjárhatóbbá, rugalmasabbá téve az érfalat. A fekete szeder a csontokat erősíti meg, amire a növekvő kisgyereknek a sok-sok mozgás miatt szüksége is van!

 

 

meggy

 

A meggy a lehető legtermészetesebben szabályozza a szervezet melatonin-szintjét. A melatonin hormonszint a tobozmirigyünkben befolyásoló tényezőként van jelen. Az alvás-ébrenlét ciklust képes egyensúlyban tartani, pont úgy, ahogyan egy kisgyereknek szüksége van rá. Gondoljunk csak az óvodai, iskolai korai kelésre, az ébredés lassúságára, a visszaalvás, álmosság, elkésés „veszélyére”!

 

cékla

 

A cékla, az Isteni cékla! – hát igen, isteni savanyúság a vasárnapi rántott karfiolhoz és vadrizs körethez! Megpucolva, bevagdalva, a bevagdalt barázdákba kókuszolajba belekevert rozmaringgal, oregánóval, petrezselyemzölddel megkenve, majd enyhe pírt kapva, megsütve, mennyei! Érdemes kipróbálni. Burgonyával is finom.

 

A cékla nagyon erős rák-preventív „szer”, természetes vasforrás, a nők, a kismamák, a lábadozó betegek csodaszere! „Egészség Isten patikájából!” – mondaná Maria Treben, szerintem a céklára is, nem csak a kaszálók, rétek gyógynövényeire és gyomnövényeire!

 

A Flavon Kids-et ajánlom még a várandós nőknek, leendő édesanyáknak is.  Szívből ajánlom szoptatós anyukáknak, hogy a csecsemő egészsége tökéletes lehessen, mivel szoptatás során az anya fontos és értékes tápanyagokat ad át a gyermek számára, ezért nagyon oda kell figyelni arra, hogy a mama hogyan táplálkozik.

 

Boldog anyának, szülőnek lenni igazi ajándék. Értékeljük, éljük meg a maga teljességében. Neveljünk boldog gyermekeket, hogy az élet értékességét továbbadva, a Föld valóban egy jó hely legyen, ahol az érték maga az Élet.

 

 

ratkozz fel a Rózsalevélre. Minőségi tanácsokat olvashatsz!

https://salesautopilot.s3.amazonaws.com/newsletter/letter/nl74344/ns134705/subscribe.html

 

                                     

 Szórádiné Páll Rózsa

életminőség szakértő

 

+36 30 341 8660

rozsa.szoradi@gmail.com

http://www.healthwithflavon.com/M-37604