Jamie Oliver remek házi paradicsomszósszal rukkolt elő! Érdemes kipróbálni! Felhasználhatjuk mártásokhoz, levesekhez vagy pizzára is!
Hozzávalók
4 gerezd fokhagyma
40 g bazsalikom
olívaolaj
400 g paradicsom
Elkészítés
A fokhagymát hámozzuk meg és vágjuk apróra a bazsalikommal együtt. Egy serpenyőbe tegyünk 4 evőkanál olívaolajat. Adjuk hozzá a fokhagymát és a bazsalikomot és pirítsuk meg. Adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot is. Ízesítsük a mártást tengeri sóval és őrölt borssal ízlés szerint. A paradicsomot törjük össze annyira, amennyire csak lehet. Ha felforrósodott vegyük le a tűzhelyről. Szűrjük le a paradicsom mártást szitán keresztül. Közben fakanállal nyomkodjuk szét. Öntsük vissza a leszűrt mártást a serpenyőbe és forrósítsuk fel, majd főzzük 5 percig. Tiszta befőttes üvegbe tároljuk. 1 hétig eláll a hűtőszekrényben.