Bevásárolni voltam, és elképesztő mennyiségű palackokat láttam a kosarakban…

 

Bölcs mentorommal – aki a világ környezetvédelmét és a családok egészségvédelmét szolgálja már több mint 60 éve, és én is már 28 éve – tanítjuk csendben, kiabáljuk hangosan, néha megrázok embereket, amikor a pazarlást, a felhalmozást, később pedig a kukába dobálást látom. Eredmény van, de nem akkora, amivel a Föld védelmét szolgálnánk.

 

Hogyan lehet még hatásosabban megfordítani az emberek, az anyák, a családok gondolkodását egy váltásra?

Semmi másból nem áll, mint a vásárlási szokások megváltoztatása. Az elköltött pénznek egy részét máshol, kiváló minőségi, környezet- és emberkímélő termékekre lecserélni.

 

De mire? Melyek azok a tényleg, igazoltan minőségi termékek, amelyek környezetvédelmi nagydíjjal kitüntetett, és az egészséget szolgálják?

Tudomásom szerint ilyen Nagydíjat egy cég kapott a termékeire, az a LOC- ért először, és ez a cég az A…y.

 

Szándékosan nem írom ki, mert sok embernek feláll a szőr a hátán. Ennek oka viszont a tájékozatlanság és a nem megfelelő információ, vagy valakinek a hibáztatásával nem megfelelő használat. 28 éve használom háztartásomban ezeket a termékeket, a takarítás, mosás, mosogatás, önhigiénia és az egészség területén. Nem is említve a vizet, amit a házi víztisztítóval kapunk a konyhánkban a főzéshez és az iváshoz. Sőt a kutya, a cica és a házi virágok is a tisztított vizet kapják- az állatok, ha választhatnak, csak a tisztított vizet isszák meg.

 

Biológiailag lebomló  pet-palackok kidobva a környezetben lebomlanak, sőt meggyújtva gyorsan elég, és ki lehet szórni a földre, semmi baj nem lesz. Sőt a vizet, melyet a háztartásban használunk takarítás, mosogatás, fürdés közben, ki lehet önteni a fűre. Örülni fog a növény is, mert nem kémiai vegyszert kap.

 

Megfigyeltük, hogy a vizes és üdítős műanyag üvegek nélkül, egy négy tagú család éves szinten kb. 200 db műanyag üveget dob a szemétbe, míg a gondolkodás váltással élők, termékeiket lecserélő négy tagú család csak 22 db-ot dob ki a kukába.

 

 

Ki szolgálja akkor jobban a környezetét?

Beszélünk vagy teszünk is?
Kit gazdagítunk a vásárlásainkkal?
Ki cipeli haza ezeket a boltokból, használva az utakat, benzingőzzel szennyezve a környezetünket?

 

Mert a saját környezetszennyezés privát ügy, de hogy az enyémet, a családomét, a gyerekeimét, az unokáimét – akik lesznek – szennyezi… az már igenis érdekel és felszólalok ellene!

 

Beszéljünk még a pénzről is!

Egy négy tagú család, az alapvető használati termék csomagra, melyet a multiknál vásárol, silány minőségben, elkölt éves szinten kb. 400-600 ezer Ft-ot. (A vizeket nem számolom).

 

 

Amennyiben egy gondolkodásváltással áttér, és lecseréli a háztartásban az alapvető használati termékeket, az otthon, egészség, szépség-higiénia csoportban, akkor 30%-ot a család zsebében tarthat. Cserébe kap kényelmet, garanciát, világszínvonalú termékeket, környezetkímélő és védő termékeket.

 

Kell-e?
Miért kellene, avagy miért ne kellene?

 

TEGYÜNK KÖRNYEZETÜNKÉRT, CSALÁDUNKÉRT, AZ EMBEREKEÉRT, A FÖLDÉRT!!!

Szigeti Erzsébet
életvezetési tréner
lektorálta Párom,
Benkő Péter
36 70 363 8094
ertederted1@gmail.com