Pásztor Anni – Divattervező A NŐIESSÉG ŐRZŐJE Az elegancia, és „pesti divat” egyik legmarkánsabb képviselője. Pásztor Anni több mint 20 éve öltözteti érzéki, elegáns és egyedi ruhákba a Nőket. Az Anni Pastor Divatszalon tulajdonosa és alapítója. A CSAK A NŐKNEK győztes csapatának 2018-ban már tagja volt.

MI VOLT AZ ELSŐ GONDOLATOD, AMIKOR MEGKAPTAD A FELKÉRÉST A CSAK A NŐKNEK CSAPATÁBA?

A hajózáshoz egyáltalán nem értek, ebből adódóan alapvető problémáim vannak, mert az sem tudom, melyik a hajó eleje vagy a vége. De kiderült, hogy vannak profi vitorlás hölgyek. Persze már az is kiderült, hogy mik a szokások: az van, amit a kapitány mond. Nincs visszaszólás, csend, rend fegyelem van. Kifejezetten tetszett az elképzelés!

MILYEN ÉLMÉNY VOLT A 2018-AS ÖTVENEDIK KÉKSZALAGON FUTAMON RÉSZT VENNI?

Óriási élmény volt, mert fantasztikus Nőkkel találkoztam. Hirschler Judit, a kapitányunk nagyszerű Nő. Mindent részletesen elmagyarázott. Közben azt éreztük, hogy nehogy útban legyünk, de mindig kaptunk olyan feladatot, amitől mi is, akik amatőrök voltunk, fontosnak éreztük magunkat. Szépen lépésről lépésre csinálták. Nagy összhang volt közöttünk. Volt persze olyan is, hogy szélcsendben órákat állt a hajó. Olyankor nagyon jókat beszélgettünk.

MILYEN A BALATONON VITORLÁZNI, MI A TITOK?

A víz fantasztikus. Csodálatos varázsa van. Amikor nyugalomban van, akkor tökéletes béke honol. Nagyobb szélben is voltunk, akkor úgy megy a hajó, hogy az embernek az az érzése támad, hogy a végtelen szabadságba szalad. Fantasztikus ez a szabadság élmény!

IDÉN (IS) STÍLUSOSAN ÉRKEZNEK A HÖLGYEK A RAJTHOZ?

Persze műkörmökkel nehezen tudnánk felmenni a hajóra. Én azzal tudtam, hozzájárulni, hogy gondoltam, legyen arculatunk. Mindenki nézzen ki jól, mert azért csak csajok vagyunk. A csapat nagyon jól vette. Egyenruhánk, egyen körmünk lesz, ami persze nem szokványos vitorlázás közben, de a Nő az mindig Nő!

NŐKÉNT – BÁR A DIVATSZAKMÁBAN TEVÉKENYKEDSZ, AMI NŐIES SZAKMA, – ÉREZTED E, HOGY JOBBAN KELL TELJESÍTENED, MINT FÉRFI KOLLÉGÁIDNAK.

Persze, egyértelműen. A hosszú évek során mindig többet kellet letenni az asztalra, mindig előrébb kellett gondolkodni. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy az ember néha nem törik össze, ha valami nem sikerül. De amikor kimegy és odaáll a kollégái, megrendelői elé, már két lábon kell állni és az nagyon
megterhelő tud lenni.

pasztorani_209392

MIT KELL TUDNIA EGY MAI NŐNEK?

Az ügyfeleimnél látom, hogy egyre nehezebb Nőnek lenni. Egyre többet kell teljesíteniük, egyre jobban meg kell felelniük. Kezdik elfelejteni a nők a nőiességüket. Ebben próbálok segíteni. Ha külsőségekben adjuk vissza, akkor abban benne van, hogy egy ruhát viselni kell. Meg kell találnunk a fi nom eleganciát. A mostani világban, ha a külsőségeken alakítunk, közben alakul a belső is. Elégedetten megy a munkába, stabilabban áll a Világban. Így hat a belsőre, ha figyelünk arra, mit üzenünk a külsőnkkel.

KELL A NŐ MELLÉ A FÉRFI?

Kell! Ugyanúgy, ahogy a férfi mellé kell a Nő. A Jóisten minket így talált ki. A felgyorsult világ problémája, hogy ritkán lát az ember jó házasságot, mégis kell. A férfi a bástyája tud lenni a Nőnek.

KIK MOTIVÁLNAK?

Az édesanyám, aki egészséges, 85 éves, Ő inspirált mindig. Alapvetően rajta kívül a Világ és a jó emberek inspirálnak. Egy jó film,
vagy egy jó könyv, nagyon szeretem a festményeket… Tulajdonképpen minden tudja az embert inspirálni.

KITŐL ÖRÖKÖLTED A DERŰDET?

Remélem, hogy Édesanyámtól örököltem. Úgy érzem, hogy 45 fölött kezdtem megérteni a világot. Rájöttem, hogy idegeskedni nem szabad, csak pozitívan látni a dolgokat.

MIRE KÉSZÜLSZ AZ IDEI VERSENYEN?

Nagyon jókat fogunk beszélgetni. Úgy hallom, hogy nagyon jókat fogunk enni. Jó összetartásban, csendben, halkan el fogjuk végezni, amit a kapitány mond.

MIT ÜZENSZ CSAJOKNAK?

Hozzuk ki magunkból a legtöbbet! Húzzuk fel a pink vitorlát! Hajrá!

Az interjút készítette: Tolvaly Orsolya