A reformétkezések, a különböző reform konyhák idejét éljük. Egyre többen fordulnak, a mentes étkezéshez, kihagyva a felesleges, vagy nélkülözhető anyagokat az étrendjükből. Itthon, az egészség tudatosság folyamata még jóval a rendszerváltás előtt indult el. Dr. Oláh Andor és felesége Kállai Klára az életüket szentelték a természetes gyógymódoknak, és a reformétkezésnek..

Klárát már 1950-ben ötöd éves hallgatóként kizárták az orvosi egyetemről, természetgyógyászati érdeklődése miatt. Oláh Andor végül elvégezte az orvosi egyetemet és körzeti orvosként regnált. Mivel jól beszélt és olvasott angolul, németül és franciául, rengeteg új ismeretet szerzett természetes gyógymódokból, a múlt orvoslási tapasztalataiból. Gyakran kereste fel a magyar vidék népi gyógyító mestereit is.

Több ízben az akkori hatalom kereszttűzébe került, mert a gyógyszer és műtét központú orvoslással ment szembe. Tevékenységét kuruzslásnak bélyegezték. Az egyik ellene indított eljárás alapja az étrendje volt. Húsmentesen étkezett, és a hús nélküli étrend szembe állt a társadalmi szokásokkal, tehát társadalom ellenesnek minősítették.

Ők ketten egész életükben együtt dolgoztak, és keresték a régen elfeledett orvosi módszereket és a természet adta orvosságokat. Hittek a megelőzés fontosságában. Oláh körzeti orvosként munkálkodott Szentendrén, felesége mindvégig az asszisztense volt.

A lazuló 1980-as években, végül sorra jelentek meg a természetes gyógymódokkal, és népi gyógyászattal foglalkozó írások Dr. Oláh Andor tollából. pl.: A természet patikája, A gyógyító víz, Fűbe-fába az orvosság!, Gyümölcs kúrák. Ekkortól számolható, hogy itthon elkezdtünk foglalkozni azzal, hogy mit viszünk be a szervezetünkbe, egyre többen kezdtek el húsmentesen étkezni, elindult ténylegesen e két ember kitartó és állhatatos munkájának köszönhetően a Reform a magyar táplálkozásban.

Tolvaly Orsolya