Velence nem csak gondolával gyönyörű!

 

A velencei történelmi regatta a „Voga alla Veneta”, az evezős versenynaptár legfőbb eseménye.

 

A versenyt látványos felvonulás előzi meg, ahol több tucat jellegzetes, tarka XVI. századi csónak mellett a feldíszített gondolák, a családi hajók és bárkák népesítik be a Velencei-öböl vizét és a Canal Grandét.

 

 

Versenyben a tradícióval

 

Maga a verseny négy részből áll hajótípusok és korosztályok szerint. A legfőbb látványosság a Foscari Palota előtti úszó színpad. A felvonulás részese maga a dózse, a hercegnő (Cornaro Katalin) és magas rangú tisztviselők.

 

 

 

 

Velence hercegnője

 

Cornaro Katalin, Marco Cornaro velencei patrícius és Fiorenzo Crispo naxoszi hercegnő lányaként született. 1472. decemberében ment feleségül II. Jakab ciprusi királyhoz, aki 1461-ben a saját húgát, Sarolta királynőt űzte el a trónról. II. Jakab 1473. július 7-én váratlanul elhunyt, így az egy hónappal később, augusztus 28-án született gyermekük került III. Jakab néven a trónra. Nevében anyja, a háttérből pedig a velencei rokonság uralkodott.  A csecsemő király egyéves korában elhunyt, így a házassági szerződés értelmében Cornaro Katalin ült a trónra I. Katalin néven. Uralma névleges volt, a valódi hatalmat a Velencei Köztársaság gyakorolta. A törvényes királynő, az 1461.-ben elűzött Sarolta halála után másfél évvel Velence közvetlen uralmat valósított meg Cipruson. 1489. február 14-én lemondatták Katalint, aki hazájába visszatérve, Asolo úrnőjeként élt haláláig.

 

 

 

 

Az úszó járművek városa

 

A regattáról az első történelmi feljegyzések a XIII. század közepéről származnak, de egy ilyen tengeri adottságú városban nagy valószínűséggel rendeztek ezt megelőzően is evezős versenyeket.

 

Az idei regattát szeptember 3-án, vasárnap rendezik meg.

 

A történelmi felvonulás 16:00 órakor indul a Bacino di San Marco-tól, elhalad a Canale Grandén a Santa Lucia vasúti pályaudvarig, majd visszafordul és elhalad a Foscari Palotánál ringatózó úszó színpad előtt.

 

 

Videó a 2015. évi eseményről:

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=DbSzhO82PY8

 

 

Miért érdemes saját online utazási irodát nyitni magunknak? Az árak szembetűnőek, hiszen a piaci ár a konkrét velencei példában 1996$ ugyan ez a szoba nálunk 799$ áron foglalható le.  

 

A különbség 1197$ ugye megéri ennyivel olcsóbban utazni!

 

 

Pályaudvarhoz, így a látványossághoz is közeli szállás ajánlatom az Antica Casa Carettoni*** szállodában, reggelivel 5 éjszakára, 2 főre 2017.09.01-06-ig.

 

Standard szoba a www.booking.com-on:

 

 

Ugyanez a szoba a törzs utasoknak nagyker áron érhető el (piaci árként a booking árát feltüntetve):

 

 

 

 

Velence egész évben gyönyörű!

 

A velencei regatta olyan látványosság, ami az egész világról oda vonzza a túristákat. Aki jobban szereti a barangolásokat Velence hangulatos utcáin, azoknak bármely időszakban ajánlunk szállás és programlehetőséget.

 

 

 

 

Utazz kedved szerint, utazz biztonságban! Fordulj hozzánk bizalommal!

 

A legjobb, ha a gyakran utazók saját, könnyen kezelhető internetes utazási irodát hoznak létre maguknak. Mi is ezzel a nagyszerű eszközzel állítjuk össze kedvenc útjainkat. A hozzánk fordulóknak épp úgy segítünk az egyszeri út megtervezésében, mint a saját utazás szervező felület létrehozsában, aminek előnye, hogy teljes önállóságot biztosít a tervektől a megvalósításig.

 

 

Utazás nagyker áron?

 

Aki figyelemmel kísérte eddigi cikkeimet, már tudja, miért érdemes saját, online utazási irodával rendelkezni és hogyan tud nagykereskedelmi áron szállást foglalni.

 

A saját irodához vezető út első lépése ennek a kérdőívnek a kitöltése.

 

A kérdőívet visszaküldők között, személyre szóló utazás megtervezését sorsoljuk ki.

 

https://goo.gl/forms/Mi15Y3ckpuyVCaUw2

 

Lengyel Ildikó

 

utazás szakértő

 

+ 36 20 930 8507 

               

sh.invitation@gmail.com