Élnek különös sorsú emberek közöttünk

 

Lőrincz Kálmán gyerekkora óta különleges életet él. A család ahová született, természet adta tehetséggel segítette a fiú sorsának alakulását. Ennek köszönhetően Lőrincz Kálmán olyan nagyszabású sors-pályát futhatott be, amely keveseknek adatik meg. Persze nem volt elegendő a családi indítás. A személyes felismerések, a lélek akarat is nélkülözhetetlen volt a sikerhez. És kellett még valami! Kálmán mindig a szíve szerint cselekedett! Döntéseit tiszta szívvel, nagy bátorsággal és rendíthetetlen hittel vitte végig.

 

Az élet csodás társsal is megajándékozta Dr.Máthé Gizella személyében. Gizella sokkal több, mint feleség. Igazi társ, aki mindenben élete párja mellett áll.

 

 25 éve építenek gyermekváró otthonokat. A Házat-Hazát Alapítványa vidéki családok mentora. Kálmán az ihletet és a módszert Amerikából hozta haza. Amerikai élete során találkozott a közösségi tenni akarás szívmelengető formájával. Sokat tett az amerikai nehéz sorsú családokért. Az ottani munka során ismerte meg az Amerikai Egyesült Államok akkori elnökét. Carter elnök személyes jó barátja lett. Annyira, hogy Carter elnök úr, komoly adománnyal járult hozzá a magyarországi otthon építés indításához. Kálmán igazi szív ember. Nem várhatott egy percet sem! Maga mögött hagyva a több mint 20 év alatt kint elért minden eredményét, sikerét, vagyonát, visszatért Magyarországra.  Beleszeretett ebbe a misszióba. Pénzt összegyűjteni mások javára nem egyszerű feladat.  Otthont terveztetni és megépíteni ismeretlen családoknak, különös felelősség.

 

Lőrincz Kálmánnal és Dr. Máthé Gizellával Kovács Lili készített beszélgetést. Érdemes megismerni ezt a különös sors kanyarokkal teli életutat.

 

 

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

 

Lőrincz Kálmán

igazgató

közgazdász

otthonteremtő

Mobil: +36 (30) 945-4662

Email: [email protected]