„Az egész Univerzum megtalálható a testünkben és a szívünk az egész Univerzum magja.”-R. Maharshi

Mi az emberiség legnagyobb titka?

 A szív anatómiájánál elhallgatott dolog, hogy a szívünk nem négy, hanem öt részből áll. Az emberek már utazásokat terveznek idegen galaxisokra, pedig legbelül a testünkben még sok felfedezni való és elgondolkoztató dolog van.

Minden ember szívében van egy kicsi hely, amit nagyon sokan nem ismernek. Minden orvos hallott róla, mégis az ismeretterjesztő könyvekben és az iskolai tankönyvekben szóra sem érdemesítik, nem említik.

Dr. med. O.Z.A. Hanish 1920 év elején fedezte fel és azonnal nyilvánosságra hozta. Tehát  mar 100 éve tudott, illetve ismert, még sem közismert?!

Miért van ez így?

 Már akkor elkezdtünk csodálkozni, ha a szív ötödik részének az anatómiai helyét nézzük. Ugyanis ez a kis rész a szívünk hátsó falán van, átmérője ca. 4 mm. Az orvosi szaknyelv szinusz-csomónak nevezi. Az orvosok még Hot Spot-nak is mondják. A belső hőfoka ennek a kis résznek 100 Celsius fok. A belső formája dodekaéder.

Mi a tartalma ennek a kicsi szívrésznek? Egy üres vákuum! Minden szívsebésznek illik tudni erről, mert a szív operációk esetén ez a terület tabu.

Érdekes, nem?!

 Tehát a tudósok tudnak róla és respektálják a szívünknek ezt a kis részét, mégis az ismeretlenség homályában tartják?!

sziv-titka1

Nézzük sorjában a tényeket:

  1. A szív hátsó falánál van (ez az ötödik rész)

Az emberi test fontos szervei (a vesék kivételével) a test elülső részére lettek kialakítva, ami spirituálisan nézve a jövőnkkel függ össze, az előre történő fejlődéssel és az előre történő járással, stb. Minden, ami a test hátoldalán van, spirituálisan nézve a múltunkkal függ össze. Ez a kis szív rész visszavezet minket az eredetünkhöz. Egy hátulról védő különleges valami, ami segít az életben, az ember előre haladásában, hogy senki ne tudja „hátba” támadni?

  1. Átmérője ca. 4 mm

Tehát nagyon kicsi a szív többi négy részéhez képest. Ha megszabadítjuk magunkat a 3D gondolkozástól, akkor rájövünk, hogy egy dolog fontossága nem a nagyságától függ. A nagyság, mint fontosság csak a materiális életben van. Több kutató szerint itt van, az Isteni atom (az Isteni szikra) helye?

  1. Az orvosi neve „Szinusz-csomó”

A szív ezen részén viszont semmiféle csomó sem látható. Talán a csomó neve úgy adott, hogy itt egy kereszteződési pont van, ahol mindig két különböző energia találkozik. A szívsebészek szerint ez a szinusz-csomó „depolarizált” (megváltozott a sejt membrán potenciál).  A spirituális tanítók mindegyike azt hirdeti, hogy ahol a viszonzást nem váró szeretet uralkodik, ott nincs szükség pólusokra!  Milyen érdekes, hogy a szívsebészek és a spirituális tanítók megfigyelései ebben a tényben megegyeznek.  A szinusz-csomó formája egy látható spirális forma. Minden élőlény fejlődési vonala ezt a spirális formát mutatja, akár emberről, állatról, növényről vagy az Univerzumról beszélünk. Minden élő dolog, a Földgolyó, az Univerzum, stb. mind állandó változásban van. Ha a szinusz spirált nézzük, ez tökéletes képet ad az életben történő állandó FEL és LE –ről, mint ahogy a lélegzésben is a belégzést mindig  követi a kilégzés, szimbolizálja az élet állandó folyását.  A szív-csakra a negyedik, felette és alatta is 3-3 csakra van. A szív-csakrán keresztül folyik az energia a többi csakrához. Itt találkozik a test és a lélek egymással?

sziv-titka2

  1. Orvosi neve még a Hot Spot

Ugyan mi emberek sokszor csalódunk és kívülről nézve a szívünkre egy „páncélt” rakunk fel, mégis legbelül a szívünk nyitott a várva-várt szeretetre. Nincsenek titkos kódok benne, mint manapság minden technikában. Még csak egy kulcs sem szükséges hozzá, csak szívből jövő szeretet. Ez a kis szívrész nagyon forró, 100 Celsius fokot mértek benne. Hogy lehetséges ez, hiszen az emberi test hőmérséklete 37 Celsius fok? Miért nem érezzük ezt a magas hőfokot? Vagy csak akkor érezzük, ha forró szenvedélybe esünk?

  1. Dodekaéder a belső formája

Dr. Hanish lefotózta egy mikroszkopikus kamerával a szív ötödik részének belső formáját, ezt a dodekaédert es az „Isteni atomnak” nevezte. Ezekben az években még úgy tartották, hogy az atom a legkisebb, tovább nem osztható egysége az anyagnak. A dodekaéder formájához tartozik az 5-ös szám (öt ujjunk, stb.), de jelenti a viszonzást nem váró szeretetet is. A dodekaédernek 12 felülete van (12 hónap, stb.) Érdekes tény, hogy ez a geometrikus forma a dodekaéder a nyak csakrához, az oktaéder pedig, a szív csakrához tartozik. A szív az első szerv, ami a fogantatás után kialakul az embrióban, aztán a nyelv. „Ami a szívemen, az a számon!”-jelentése lehet, hogy több mint gondolnánk?

sziv-titka3

  1. A belseje egy vákuum

Az amerikai Heart Math intézet megállapította, hogy a szív mágneses hatásfoka 500-5000-szer erősebb, mint az agyunknak. Megállapították azt is, hogy amíg a földgolyó mágneses ereje az évek múlásával csökken, annál erősebb bennünk emberekben a mágneses kisugárzás. A vákuum egy úgynevezett „nullpont”, holott null nem jelenti a „semmit”, hanem a „Mindent”? 

Egy ide illő mese a következőket mondja:

Az Istenek tanácskoztak, hogy az Univerzum legnagyobb erejét, legnagyobb kincsét hova rejtsék, hogy az emberek ezt ne találják meg. Addig, amíg nem lesznek olyan fejlettek szellemileg és lelkileg, hogy ezt felelősségük tudatában használni tudják. Az egyik Isten azt tanácsolta, hogy a legmagasabb hegy tetején rejtsék el. A másik Isten az tanácsolat, hogy a legmélyebb tenger fenekén rejtsék el. A legbölcsebb Isten ekkor azt mondta, hogy az Univerzum legnagyobb erejét (kincsét), belül az emberek szívébe kell elrejteni. Ott senki se fogja keresni addig, amíg az emberek nem lesznek elég „fejlettek” és a keresést nem kifelé, hanem befelé kezdik el.

„Jól, csak a szívével lát az ember, ami fontos, az a szemnek láthatatlan!”- Antoine de Saint-Exupery

Busch-Turcsányi Sipos Éva
Természettudományok docense
[email protected]
eva-turcsanyi-busch.wixsite.com/budapest