Odakint még hűvösek a napok, ám érdemes egy pillantást venni 2018 tavaszának legnagyobb trendjeire, hogy még véletlenül se érjen minket felkészületlenül a jó idő!

 

Nézzük, a már 2017-ben lezajlott párizsi, milánói és londoni ready-to-wear (tehát kereskedelemre készült konfekció áru) divatbemutatókon mikkel rukkoltak elő a nagy divatházak!

 

 

Piros-kék-fehér

 

A „navy” (azaz tengerész) színvilág évről évre újra előkerül. Ennek a három színnek kombinálásával nehéz mellé nyúlni, garantáltan jól mutatnak együtt a kék-fehér-piros csíkok.

 

Mivel ezek az amerikai zászló színei is, sok tervezőnél ebből az inspirációból is találkozhatunk a színkombinációval, kifejezetten, ha az ötágú fehér csillag is megjelenik a sávok mellé.

 

Calvin Klein, Monse, Zero + Maria Cornejo, 3.1 Phillip Lim

 

Élénk színek

 

Rossz hír a visszafogottabb színvilágot kedvelőknek, a rikítószínű ruhadaraboktól idén tavasszal sem lesz menekvés. Természetesen nem kell tetőtől talpig élénk narancssárgába bújni, de egy-egy feltűnőbb szín izgalmas darabja lehet ruhatárunknak.

 

 

Tom Ford, Carolina Herrera, Marc Jacobs, and Sachin & Babi

 

A megunhatatlan pasztell

 

Maradt még a szekrényben pár pasztellszínű ruhadarab 2017-ből? Ez esetben nem szabad túl mélyre elrakni, bátran viselhetjük, legyen szó szoknyáról, nadrágról vagy kabátról.

 

 

Marta Jakubowski, J.W. Anderson, Preen by Thornton Bregazzi, Joseph

 

Bohókás rojtok

 

Már évek óta szerepelnek a nagy márkák kínálatában és a fast fashion üzletek polcain egyaránt a rojtos darabok. Idén, a korábban hódító vastag rojtok helyett a vékonyabb, a charleston ruhák rojtjait idéző díszítések kerülnek előtérbe.

 

 

Vionnet, Bottega Veneta, Marco De Vincenzo, Salvatore Ferragamo

 

 

Misztikus Ázsia

 

Szabásvonalak és minta szempontjából is nagy népszerűségnek fognak örvendeni a japán kimonókat, kínai „cheongsam” ruhákat idéző ruhadarabok.

 

 

Blumarine, Albino Teodoro, Jil Sander, Gucc

 

 

Csillogó szatén

 

A szatén anyag használata az utóbbi időben kicsit háttérbe szorult, főként inkább a fehérneműknél és ruhabéléseknél volt jelen. A 2018-as tavaszi kollekciókban azonban újra uralta a terepet!

 

 

Simone Rocha, Peter Pilotto, Roksanda, Christopher Kane

 

Kevert minták

 

Az igazi művészlelkek garantáltan megtalálják a szívükhöz legközelebb álló, néha már-már kissé őrült kombinációka idén tavasszal is, mintákból egész biztosan nem lesz hiány az üzletekben!

 

 

Mary Katrantzou, Emporio Armani, Burberry, Temperley London

 

 

A divatbemutatókon meghatározott trendek persze nem kőbevésett szabályok, úgyis az idő fogja igazolni, hogy a nagyközönséget ezek közül mi fogja meg igazán. 

 

 

Képek: http://wwd.com/fashion-news/fashion-trends/spring-2018-fashion-trends-fashion-week-10988947/