Évmilliárdok alatt alakult ki a bolygón az élet. Evolúciós lépcsőfokok sorát járta végig az élővilág. Van életforma, ami látszólag örökre eltűnt és van, ami más formában maradt fenn, konzerválva értékeit, a mai ember számára létfontosságú anyagokat megőrizve. Az ember kicsit tartozik a Természetnek. Amikor utána nézünk, hogy milyen természetes módon tudjuk kezelni a civilizációs ártalmakkal terhelt világunk következményeit, gyakran rácsodálkozunk a legkülönfélébb, bennünket körülvevő adományra. A természet számtalan módon gondoskodik az élőlények egészségéről.  Ha bölcsen és mértékkel élünk, még sokáig élhetünk a Bolygó adta kincsekkel.

 

 

 

 

A Holt-tenger jótékony tulajdonságairól gyakran hallani. A Jordánia és Izrael határán lévő fantasztikus tó, nem csak a turizmus szempontjából fontos célpont. A kozmetikai ipar nagy része itt, a Holt-tenger gazdag ásványi anyag tartalmú iszapjára, valamint sójára épül.

 

 

Miért olyan különleges ez az iszap?

 

Jótékony hatását már az egyiptomiak is ismerték. Kleopátra és Heródes király is használta egészség és szépség megőrzésére. Az iszap a hegyekből az esőzések által a tengerbe lehordott üledékes agyagréteg eróziója révén keletkezett. Hatóanyagként ásványi anyagokat, nyomelemeket, kén vegyületet, lítiumot, jódot tartalmaz. Ichtamol tartalma miatt gyulladáscsökkentő, hámosító, fertőtlenítő hatású. Használható ízületi bántalmakra, izomfájdalomra, reumás panaszokra, pikkelysömörös-, ekcémás-, pattanásos bőrre egyaránt. A bőrt egyedülállóan, természetes módon tisztítja. 

 

 

 

 

Ezeknek a rendkívüli tulajdonságoknak köszönhetően jött létre a NatuRita Holt-tengeri iszap szappanja, kiegészülve a kecsketej jótékony hatásaival. Hozzáadtam még olyan illóolajokat, amik tovább fokozzák a gyulladáscsökkentő hatást. Az iszap kicsit kellemetlen kénes illatát elnyomja a citrom, levendula és geránium tökéletes egyvelege.

 

 

 

 

A só egészsége

 

A Holt-tengeri só eltér az általunk használt konyhasótól, hiszen nagy mennyiségben tartalmaz nátriumot, kloridot, magnéziumot, kálciumot, káliumot, vas ionokat. A Holt-tenger sótartalma körülbelül 10-szer nagyobb, mint a többi tengeré, ezért egyszerűen képtelenség elsüllyedni benne.

 

 

Szépség és üdeség a Holt-tengerbe rejtve

 

Szépíthetjük magunkat Holt-tengeri iszappakolással, ami csodát tesz a bőrrel. Élettel teli, hidratáltabb, üdébb lesz már egyetlen használat után.

 

 

 

 

 

A Természet sok csodát tartogat a számunkra. Bár nem tud mindenki mindenhova elutazni, nem kell lemondanunk a Föld adományairól. Minden tudásommal azon vagyok, hogy a tisztálkodáshoz használt szappanokon keresztül, a legtöbb jót adjam át, elősegítve az egészségmegőrzést a legnagyobb szervünk, a bőrünk számára is. Keressetek kérdéseitekkel!

 

 

Dülk Rita

 

 a NatuRita cég megálmodója

+36-70/947-3681

naturitaszappan@gmail.com

naturita.hu