„Soha nem vagy túl öreg ahhoz, hogy fiatalabbá válj!”

Hajdú Emy egy törékeny feltűnően szép Nő. Saját vállalkozását, az Emy Beauty Stúdiót vitte sikerre kemény munkával, és elszántsággal. Mindenki Emykének szólítja, kedves, bájos lénye miatt. Az életét a Nők szépítésére, a Nők építésére tette fel. Jean Webster amerikai írónő gondolatait vallja Ő is, miszerint: „A fiatalság nincs összefüggésben az évek Számával, csak a lélek frissességével! Minden nő egy valóra vált álom.”

Emyke kozmetikus, és sminkes. Az Emy Beauty Stúdió tulajdonosa. Fontos számára, hogy a Nő mindig szép legyen. Idén a Kékszalag versenyre tette még szebbé a Csak a Nőknek teljes legénységét.

a-titkok-tudoja-interju-emikevel1

Mióta érdekel a kozmetika, és a smink?

Már gyerekkorom óta. A lányokat már az iskolában, amikor sulibuli volt, vagy disco, farsang, akkor én sminkeltem ki. A nőiség, a lányok szépítése kicsi korom óta bennem volt. Minden Nő szép, de ha szépen ki van sminkelve, jól megvannak húzva a kontúrok, akkor sokkal jobban mutat.

A kozmetológia a hivatásod?

Igen a hivatásom. De a kozmetika nagyon tág fogalom. Sok mindent takar, nem csak a bőr konkrét kezelését.

a-titkok-tudoja-interju-emykevel2

Mire specializálódtál?

Az anti-ageing – re specializálódtam,. Az öregedés gátlásban a szövetekben sokkal mélyebbre kell nyúlni, mint az általános kezeléseknél. A kérdés az, hogy a bőr szerkezetét, hogyan tudjuk stimulálni biológiailag, hogy közben önregenerációs folyamatokat indítsunk el. Én csak és kizárólag olyan kezelési eljárásokat, és technológiát kerestem, amivel természetes úton tudok,  a biológiai önregenerációs folyamatot elérni. Én is éppen ebben a korszakban vagyok, ezért ezekkel az eljárásokkal kezdtem el foglalkozni.

Melyek egy kozmetikus sikerélményei?

Végig kell járni a lépcsőfokokat, mert a kemény munka a siker titka. Nekem a munkám, a hobbim és a szenvedélyem, ezért olyan lendülettel és szeretettel csinálom, hogy Nekem minden vendég egy kihívás. Minden nap van sikerélményem. De, hogy példát is hozzak, van két látás sérült vendégem, ez óriási dolog, mert nekem a siker, az is, hogy Nekik  a bizalmába kerültem. A siker nem mindig pénz és a materiálisjavak megszerzése, hanem a jó emberi kapcsolatokat is sikernek gondolom, ami a hivatásomban nélkülözhetetlen.

a-titkok-tudoja-interju-emykevel3

Titkok tudója a kozmetikus, vagy a sminkes?

Maximálisan. Ennél is több. Belsőséges, személyes dolgok kerülnek sokszor a felszínre. Olyan személyes kapcsolat alakul ki a vendégeim és közöttem, hogy nem csak egy kozmetikai kezelést kap, aki hozzám jön, hanem lélekszépítést is. Ezért vagyok skin coach (bőr terapeuta). Abból indulok ki, hogy minden, de tényleg minden látszik az arcbőrön. Minden az arcunkra van írva!

Legközelebb Emyke add jó tanácsokat az őszre, a Csak a Nőknek olvasóinak, arról hogyan készítsük elő a bőrünket a hidegebb őszi időkre.

Tolvaly Orsolya