Miért nehéz otthont cserélni?
Nem lakáscseréről van szó, hanem egy megfelelő új otthon kiválasztásáról. Ha érzitek mi a különbség a kettő között, akkor megértitek mit is jelent, miért a vívódás.
 
Tavasszal fellendül az ingatlan piac, az energiák az újjászületést, a változást sürgetik. Az otthon mindannyiunk álma, ami csak a miénk, ahová jó hazaérkezni, pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni. Az otthon a család, az összetartozás szimbóluma.”- részlet a Fény és Árnyék c. könyvből. 
 
Aki lakást vagy házat szeretne cserélni, eladni és venni, a következőket érdemes megfontolni:
 
  • Egységes-e a család 100%-an abban, hogy a régi otthonuktól meg akarnak válni?
  • Mely értékek a legfontosabbak a döntés meghozatalánál? Az önállóság, a biztonság, a kényelem, a kényszer, az érték, vagy az érzelmi kötelékek?
  • Van-e kötődés az örökséghez, a szülőkhöz vagy nagyszülőkhöz?

 

 
Hiába keresünk tapasztalt, jó ingatlan ügynököt, ha a tudatunkban nem tudjuk elengedni a régi otthonunkat. Amikor nincs konkrét elképzelésünk az új otthonról, biztosak lehetünk abban, hogy a tudatalatti érzések fognak győzedelmeskedni. A régi ház elengedéséhez a pince lomtalanítása is fontos, mely a stabilitásért, a múltbéli dolgok elengedéséért felelős. A padlás kiürítése, tisztasága a jövőnkre lesz hatással. Negatív energiát nem hagyunk, és nem viszünk magunkkal.
 
A kertben a növények az évszaknak megfelelően gondozva vannak, mert nem csak szeretjük őket, hanem szeretettel akarjuk átadni az örökségünket. A virágok nyílnak már, de jaj, ez érzelmi csapda, mert aki a kertet szereti, így még nehezebb elengedni a házat. Egyik nap meg akarok válni a régi otthontól, másik nap pedig azért szorítok, nehogy megvegyék! A tudat és a tudatalatti harca, kész érzelmi káosz.
 
Kunczly Judit