Egy rizs, melyet nem kell főzni. Az állaga, színe hasonló a hagyományos rizshez, melyet körténként szoktunk fogyasztani. Alkalmas bármilyen nyers fő ételben vagy valamilyen finom szósszal is tálalhatjuk. Az alakunknak is jót fog tenni, hiszen semmilyen „káros” összetevője nincs.

 

Hozzávalók

  • 40 dk fehérrépa
  • 40 dkg színes zöldség vegyesen (sárgarépa, kápia paprika, kukorica, cukkini, brokkoli, édesburgonya, uborka stb.)

 

Elkészítés

A fehérrépát tisztítsuk meg és aprítógép segítségével aprítsuk morzsás állagúra. A többi zöldséget vágjuk apró kockára.
A morzsára aprított fehérrépával keverjük össze az apróra vágott zöldségeket. Zöldfűszerekkel és csírákkal lehet gazdagítani.

Lénárt Gitta
www.lenartgitta.hu