Hozzávalók:

  • 150 gr sózott vaj
  • 200 gr görögcukor
  • 1 db citrom
  • 150 gr kukoricadara
  • 100 gr őrölt mandula
  • 0.5 teáskanál sütőpor
  • 4 db tojás
  • 2 teáskanál vanília kivonat
  • 200 gr áfonya

afonyas-kukoricadara-1

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Egy 25 cm-es, öntöttvas serpenyőt kenjünk ki vajjal. Tegyük a cukrot egy tálba és adjuk hozzá a lereszelt citromhéját és egy kicsit dörzsöljük össze a cukrot a citromhéjával, hogy az ízek meg intenzívebbek legyenek. Majd adjuk hozzá a többi hozzávalót is, a feketeáfonya kivételével. Keverjük össze. Miután összekevertük, egy sima masszát kell, hogy kapjunk. Tegyük a kivajazott öntött vas serpenyőbe a masszát és oszlassuk el egyenletesen. A tetejét szórjuk meg a feketeáfonyával és süssük 30-40 percig.

Tálaláskor adhatunk hozzá vanília fagyit is.