Na ja! Irány az Osztrák Intézet!

A mondás igaz, ha az anyanyelved mellett idegen nyelveken is beszélsz határtalanná válik a világ, s minden tudása, varázsa tied lehet, hisz nincs akadály előtted.

 

A Budapesti Osztrák Intézet már 1998 óta fogadja a német nyelvet tanulni vágyókat több nyelvi szinten is. Azóta közel 14.000 hallgató vett részt és végzett is el kurzusokat. Még szebb eredmény, hogy a nemzetközi ÖSD nyelvizsgát (Österreichisches Sprachdiplom Deutsch) több mint 13 ezren tették le sikeresen.

 

Kiknek szervez tanfolyamot az Intézet?

Mindazoknak, akik érdeklődnek a német nyelv iránt. A legkisebbek játékosan tanulják a szavakat, nyelvtani összefüggéseket, a nyelvvizsgára készülők pedig több tudásszinten gyakorolnak. Talál kurzust magának az a jelentkező is, akinek szakmai szókincsbővítésre van szüksége, de azok sem fognak csalódni, akik csupán a meglévő német nyelvtudásukat akarják szinten tartani.

Az Intézet tanfolyamain a magánembereken kívül hazai és külföldi cégek dolgozói is tanulnak. Akik pedig szívesebben fejlesztik magukat egyéni foglalkozáson, azok ezt a lehetőséget is választhatják. 

 

Kik tanítanak?

Olyan szakemberek tanítanak az Intézetben, akik német és magyar nyelvterületről származnak, és anyanyelvi szinten beszélik a németet, s örömmel és tisztelettel foglalkoznak a német nyelvet tanulni kívánókkal. Saját magukat is folyamatosan tovább képzik, hogy a legmodernebb módszerekkel és legfrissebb tananyagokkal várhassák a hallgatókat. Mi sem bizonyítja jobban azt a tényt, hogy az Osztrák Intézetben hatékonyan és jó hangulatban zajlik az élet, hogy sok tanár az Intézet indulása óta hűséges kolléga. 

 

Az Intézet szoros kapcsolatban áll az Osztrák Nagykövetséggel, az Osztrák Kulturális Fórummal és más osztrák intézményekkel is, s hatékonyan együttműködik a magyar iskolákkal, egyetemekkel, valamint a Tanárszövetséggel.

 

Milyen a tananyag?

Lehetőség van online kurzusokra a klasszikus nyelvtanfolyamokon kívül több tudásszinten. Szövegértés, hallásutáni értés, beszédkészség fejlesztés, helyesírás mind-mind a tananyag része a sikeres német nyelvtudás megszerzése érdekében.

 


 
Mikor lehet jelentkezni?

Április 10-én indul az új trimeszter minden szinten felnőttek és gyerekek számára.
Június 17-től pedig a nyár szenzációja, a német nyelvi gyerektábor kezdődik, ill. egész napos projektheteket is indítanak heti váltásban különböző témákban.

 

Hol található az Intézet?

Osztrák Intézet Budapest 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 31. II. em.
A Tanfolyami Iroda nyitva tartása: H-Cs: 10.00-18.00; P: 10.00-16.00
Telefon: +36 1 322 3030; E-mail: [email protected]

 

Sikeres tanulást kívánunk mindenkinek az Osztrák Intézetben!