A Feng Shui asztrológia alapja a Gua szám számítás, amelyet a születési évünk utolsó két számjegyéből kapunk meg. A Gua számítás szerint kilenc embertípust különböztetünk meg. Külön kezeljük a férfiakat és a nőket. E rendszer alapján az újév február 4-én kezdődik. Például: az 1961. január 21-én született ember az 1960-as évet tekintse születési évének.

 

 

Számoljunk Guát!

 

A Gua számadathoz a születési év utolsó két számjegyét adjuk össze míg egyjegyű számot nem kapunk. (pl.: a születési év 1978. Igy: 7+8=15, továbbá ezt a két számjegyet is összeadva 1+5=6). A férfiaknál a kapott számjegyet vonjuk ki 10-ből (10-6=4), a hölgyeknél viszont a kapott összeghez adjunk hozzá 5-öt. (6+5=11). Fontos, hogy mindig egyszámjegyű értékkel dolgozzunk, vagyis az utolsó esetben folytatnunk kell az összeadást: 1+1=2. Az 1978-as évnél maradva tehát a férfi Gua száma 4, a nőé 2.

A további vizsgálathoz meg kell ismerkednünk az öt Őselem fogalmával. A Feng Shui megkülönböztet öt különböző hatású energiát, amelyet elemeknek nevez. Így sorrendben a Víz, Fa, Tűz, Föld, Fém elemek. Ezek mindegyike más-más energiával, rezgéssel rendelkezik. Így az évek is egy-egy elem ellenőrzése alá tartoznak, amelyeket az előbb kiszámolt Gua számokkal illetünk.

 

 

Gua számítás internetes programmal:

 

Amennyiben az előbb említett számítási eljárás nehézkesnek tűnik, ajánlom weboldalunk Gua számító programját: 

http://www.fengshui.hu/gua_szamitas.html

 

 

Karácsony közeledik….kinek mit??????

 

Mivel nemsokára itt a karácsony, és már gondolnunk kell az ajándék ötletekre, egy kis segítséget szeretnék nyújtani a kedves olvasóknak, hogy Gua szám alapján  milyen ajándékot vehetnek, készíthetnek, munkatársuknak, barátjaiknak, családtagjaiknak ill. a csomagolás színére is kaphatunk ajánlást. Ezek az ötletek nem csak ünnepnapokra, hanem dolgos hétköznapokra is vonatkoznak. Ne feledjük! A jó  „tálalás” siker és örömet hoz mindannyiunk számára. Nézzük a tippeket.

 

 

Gua szám: 1  – VÍZ elemhez tartozik 

Színe a kék, sötét árnyalatok. Így az 1 Víz Gua számú személy részére elkészített ajándék csomagolóanyaga színe: kék.

Ajándékai között ajánlottak a filozófikus tartalommal teli könyvek, kék színű díszgyertya, elgondolkodtató társasjátékok, türelemjátékok, illóolaj, akvárium, csobogó, uszodabérlet, üveg halak. Feng Shui könyvek. Ablakmatrica, ablakképek.

 

Gua szám: 2 vagy 5 vagy 8 – FÖLD elemhez tartozik

Színe a sárga, a barna és a földszínek, így ajándékait sárga színnel díszítsük, melyek lehetnek: könyv a kertről, fényképalbum, tájkép, sárga díszgyertya, unicum, fitness bérlet, kutya könyv, vagy szobor. Makrobiotika könyv. Metszett  kristálygolyó, féldrágakövek, szerencse elefánt. Szalvéta gyűrű.  A 8-as Földnek 2010 egy mozgalmas évet hoz. Legyen naptára. Ajánlom a nálunk kapható mandala öröknaptárt. Lenyugtatja.

 

Gua szám: 3 vagy 4  – Fa elemhez tartozik

Színe a zöld és a világoskék. Csomagdísze tehát a zöld és a kék. Meglephetjük kreatív társasjátékkal, találmányokról, felfedezésekről szóló könyvvel, újság előfizetéssel, színház bérlettel, zöld Buddha díszgyertyával, szoba-szökőkúttal, logikai játékkal, különleges, nem mindennapi dolgokkal. Feng Shui könyvek, humoros, vicces wc papír, szalvéta,

 

Gua szám: 6 vagy 7 FÉM elemhez tartozik

Színe a fehér és a pasztell színek. A csomagolásnál használjunk egy kis fehéret is. A karácsonyfa alá helyezhetünk cégvezetésről szóló tankönyveket, szórakoztató játékot, antik dísztárgyat, fehér színű díszgyertyát, kozmetikai kezelésről szóló ajándékutalványt. Ugyanakkor jó ötlet a fitness bérlet, fotóalbum. 6-os kínai szerencsepénzérmesor. Fém tárgyak. Kerek tárgyak. Érmék. Szélcsengő. Ló szalvéta, szobor, könyv. Ékszer.

 

Gua szám: 9  –  TŰZ elemhez tartozik

Színe a piros, és a tűz színek. A csomagolópapír színe narancssárgától a vörösig terjedő árnyalatok.  Ajándékai között szerepel mindenfajta műalkotás, hangszer, márkás ruhanemű és kozmetikum. Piros háromszögletű gyertya. Főnix madár. Feng Shui könyvek. Csak minőségi termékek, minőségi ékszerek. Swarovsky kristály.

 

Sikeres napokat kívánok ahhoz, hogy megtalálja a legjobb ajándékot szeretteinek.

 

Szilvásy Judit okl. építőmérnök

Feng Shui tanácsadó – oktató

www.fengshuibolt.hu