Az allergia az orvostudomány egyik misztikuma. Tünetei a folyó orr, légzési nehézségek, könnyező szemek, kiütések, gyulladások. Az allergia különböző fajtái lényegében az egész testünkre, szinte minden testrészünkre hatással lehetnek. Kiválthatják gyógyszerek, fertőtlenítő szerek, vegyszerek, virágpor, állati termékek, házi por, állati szőr, gabonafélék, ételszínezékek és egyéb élelmiszer ipari adalékanyagok, konzerválószerek, és még számtalan más szer és körülmény. Már ebből a teljesnek egyáltalán nem nevezhető felsorolásból is láthatjuk, hogy az allergiát megelőzéssel (a kiváltó okok elkerülésével) nem igen tudjuk kivédeni, mégis fontos, hogy tegyünk valamit a megelőzése érdekében.

 

A Feng Shui egyik alaptétele, hogy lakásunk az életünk, testünk tükre. A falak, illetve falburkolatok az ember bőrének felelnek meg. Ha tehát lakásod falai szennyezettek, esetleg beázás, salétromosodás miatt gombásodás, penész mutatkozik rajtuk, az előbb-utóbb a bőrödön is elváltozásokat eredményezhet, tehát akár az allergia előjele is lehet.

 

Télen könnyebben feledkezünk meg lakásunk szellőztetéséről: ajtóinkat, ablakainkat zárva tartjuk. A lakásban uralkodó légáramlatok a fenti tétel értelmében a légzésünknek felelnek meg. Ha tehát a lakásban ritkán szellőztetünk, és nem biztosított a természetes és kellemes légáramlás, az előjele lehet légzőszervi problémáknak, akár az allergiának is.

 

 

Az allergia jelei lakásunkban

  • Főleg a keleti-nyugati tájolású lakások lakói körében fordul elő az allergia, különösen akkor, ha a lakás ezen területein sok piros színt használnak.
  • Ha a konyha nyugaton, vagy északnyugaton van, ez hangsúlyos előrejelzése lehet a bőrallergiának.
  • Ha a WC csésze ágyad fejvége felé mutat, ez a légúti allergia előjele lehet.

 

 

Megelőzés, orvoslás

 

Amennyiben allergiás vagy, vagy szeretnéd ezt megelőzni, lakásod keleti területét, azaz az egészség életterületet mindig tartsd rendben. Mindig legyen levegős, pormentes és rendezett ez a terület. Az itt uralkodó rendetlenség a Chi – életenergia – szabad áramlását akadályozza, ami hosszú távon betegségekhez, általános rossz egészségi állapothoz vezethet.

 

Tégy erre a területre három szobanövényt, vagy tengert, patakot ábrázoló képet. Ezek segítik e terület egészséges energiáinak működését.