Hozzávalók:

  • 500 gr vajas, leveles tészta
  • 1 db zöldség kocka
  • 300 gr burgonya
  • 4 db alma
  • 2 db mogyoróhagyma
  • 200-250 gr Chedar sajt
  • 2 szál kakukkfű
  • 1 db tojás

almas-sajtpite-sosan-1

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 190 fokra.

A leveles tésztát vágjuk két részre és nyújtsuk ki téglalapra. Egy fazékban forraljunk fel annyi vizet, hogy a burgonyát megtudjuk párolni benne. Először oldjuk fel a vízben a zöldségkockát. A burgonyát hámozzuk és mossuk meg, majd vágjuk korongokra és adjuk a zöldségkockával ízesített vízhez. A burgonyát főzzük 3-4 percig, utána vegyük le a tűzhelyről és szűrjük le, hagyjuk kihűlni. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és rakjuk rá az egyik kinyújtott leveles tésztát. A burgonya felét tegyük a tésztára, úgy hogy a szélénél 2 cm hely ki legyen hagyva és fűszerezzük. A burgonyára tegyük a megtisztított almakarikákat. A mogyoróhagymát is hámozzuk meg, vágjuk fel és a felét tegyük az almára. A sajtot reszeljük le és szórjuk a burgonyás, almás, mogyoróhagymás réteg tetejére, ízesítsük az apróra vágott kakukkfűvel. Ezt a folyamatot csináljuk addig, amíg az összes alapanyagunk elfogy. A tetejét zárjuk a másik kinyújtott leveles tésztával. Kenjük be a felvert tojással. A széleit nyomkodjuk le, hogy a töltelék ne folyjon ki. Süssük 30-40 percig.

Tálalhatjuk saláta levelekkel.