A len évezredek óta kedvelt természetes alapanyaga az öltözködésnek. A nyár hűvössége, a természet nyugalma árad belőle. Mészáros Judit divat – és stílustervező imádja a természetet, a Balaton közelségét, a levegőt, a panorámát. A tél higgadtsága, a nyári nyüzsgés váltakozása, a vidéki hangulat adja számára az inspirációkat De nemcsak az: „ A tervezéshez a teásbögréből merítrek ötleteket. Furcsán hangzik, pedig ez az igazság. Ha leülhetek szertartásszerűen teázni, akkor elkezdek játszani a formákkal, és elkezdem mozgatni őket…” vallota egy interjújában. A természet és az anyagok játékát tükrözi márkaneve is, a Terra Natura, amit azért hozott létre, hogy a poliészter „egyen ruhák” mellett megjelenjen, valami örökérvényű, természetes és egyedi.

 

És higgyék el ez a megállítás nem túlzás. Aki megismeri a Terra Natura darabjait percek alatt beleszeret. A modern felfogásban megjelenő romantikus vidéki stílus mellett a szinte puritán, kissé maskulin hatású nadrág, blúzok és gehrokkok (hosszú zakó) is megtalálhatók a tervező kollekciójában. A túlnyomórészt natúr len színek mellett láthatunk, piros, kék, barna modelleket. Különösen kreatív formákkal és díszítésekkel találkozhatunk a ruhákon. Applikációk, fodrok, aszimmetrikus záródások és hosszak, áttört minták, behúzások és redőzések teszik felejthetetlenné az egyes darabokat, melyek egymással is harmonizálnak.

 

Judit tiszteletben tartja az anyagok, ami meghatározza, mit lehet belőle megvarrni és mit nem.
A ruha csak úgy tud jól funkcionálni, viselőjük második bőrévé válni, vallja. Az anyagokat beavatja, így attól sem kell félni, hogy egy L-es kabátka, S méretben jön elő a mosásból.

 

Számos divatbemutató után, ő volt az első, aki „társadalmasította” a kifutót, aki vállalkozó anyukákat, fiatal lányokat és asszonyokat hívott és velük mutatta be aktuális kollekcióját és így emberközelibbé tette a kifutók és a divat világát. Fonyódon, Kaposvárott, Hévízen, Budapesten „társadalmasított” bemutatói várakozáson felüli sikert arattak.
Ezt a módszert azóta többen is átvették tőle.

 

A Terra Natura ruháiban együtt él a fővárosi nyüzsgés és a kisváros nyugalma, a régi idők hagyománya és a modern világ korszerűsége. Aki tehát nem szereti az áruházi és butik átlagot keresse Mészéros Judit ruháit, melyek hamarosan Budapesten is elérhetők lesznek. Addig is a facebookon fel lehet venni vele a kapcsolatot.

 

Ács Klára