Szívet, lelket ösztönző időszak

Január pihentető, tartja a népi mondás – az Advent ünnepi csendessége után megpihen a szív és a lélek, felkészül az új fogadására. Február szél kergető mert, ahogy megmozdul a természet, felkavarja és söpri az elmúlt idők lerakódásait. Március, szántó-vető, mert az előkészített földet megdolgozva magokat vet az ember, hogy palántákból növényt, fát, virágot és termést nyerjen. Április, melengető. 2019 tavaszi trendje is ezt a melegséget hordozza színeiben.

 

Áprilissal megérkezett a Tavasz. Elmaradnak a hajnali fagyok, az idő csípőssége csak emlékeztetőül maradt meg a hajnalokon. A böjti szelek megtisztították a levegőt, a nap sugarai pedig melegükkel csalogatják az életet a földből. Az ember már megmelegszik egy-egy nap után, s idén nem ritka a 20C körüli hőmérséklet az áprilisi „napközben”. A divat is ehhez képest színesedik, s tükrözi az évköri sajátosságokat: virágos, illatokat idéző és egyre könnyedebb anyagokat használ. Íme:

 

Most is nagy hangsúlyt kapnak a részletek pont, mint a virágot bontó fák, levelek esetében. Megfigyelték? A szemmagasságban elsuhanó ágak napról napra bomlanak levélbe, virágba!

 

2019 tavaszán a nőies vonalak a szabásból adódnak, amihez alapul az anyag bőségét veszik. A hangulat a ’40-es évek békebeli éveit idézi, kiegyensúlyozott és megengedő hangulatokkal.

 

Nagy divat a nyár hírnökeként az áttetsző, idomokat sejtető szabott felső, blúz egyszerű, tört fehéret idéző lime vagy nyers-fényes selyem kivitelben. A minta csillogása nem csak elegánsan öltöztet, de fiatalos és a gazdagságot idézi. Testét – lélekét.

 

A klasszikus férfias nadrág-ing megoldás, az idén merész színekkel és egyszerű, bő vonalakkal jelentkezik. Mindenkinek jól áll, selyme kellemes viselet.

 

Aki pedig munkába tart, vagy csak egy nehéz nap előtt áll, vegye elő az örökzöld összeállítást, fűszerezze meg egy kis belső ragyogással és a piros tűsarok, szűk halásznadrág, csíkos felső biztos támasza marad a nap végéig. Finom kiegészítés: a felső két színe megjelenik a táska két színében…

 

Praktikus tanácsok

A lábbelik sarkot és vádlikat kivillantó karakteres papucsok, kis sarok vagy teljesen lapos bőr kivitelben, állatvédők csak műbőrrel dolgoznak – egyszerűen hordható, a kényelem tükrében…

 

Alkalmibb viseletek esetén az alap (talp) a szín és a tartópántok -a lábujjak és a boka körül a forma: virág.

 

A legnagyobb divat 2019 tavaszán, ha farmert húzunk az arany topánkánkhoz, ezzel a bőrünk színe is mélyebb, sötétebb barnát idéz, s a nyár melegét csalogatja az április, melengető hangulatában.

 

Linka