Az agyag segít!
Bár nagyon megváltozott világunk a görög tudós élete óta, azért maradtak hasonló problémáink. Ha megütöd magad, szükséged van fertőtlenítésre? Ha gyulladásban a szervezeted, akkor valamilyen antibakteriális hatású anyaggal kezelnek? Igen, természetesen. Ebben segít ma a régi tudás: a bentonit agyag!
Mi a geofágia?
Szószerint földevést (agyag-) jelent, mely az állatoknál ismert tény, s az is, hogy egészségük ösztönös visszaszerzése érdekében választják ezt a különös étrendet. A geofágia célja az embernél sem más, vagyis az agyag fogyasztásával a gyógyító válasz kiváltása az emberi szervezetben.
Miért a bentonit?
Egyrészt, mert a bentonit agyag fogyasztásakor fizikailag megnyugszik a fertőzött és gyulladt gyomor és a bélrendszer nyálkahártyája. Másrészt, mert az agyag alkalmazható helyileg is iszapfürdőként, s ekkor a bőrből származó toxinokat felszívja, elnyeli. A reuma kezelésére is nagy hatásfokkal használható.
Arisztotelész a maga idejében már megemlítette a “gyógyító agyag” jótékony hatását. Később a bélbetegségek hatásos kezeléséről is születtek leírások, ahogy a betegek vulkanikus iszapot fogyasztottak.
Minden agyag gyógyító és egyben antibakteriális hatású?
Különbséget kell tenni e két megállapítás között, mert a kutatások azt bizonyították, hogy sokféle fizikai tulajdonságokkal bírnak az agyagok, de csak néhányra jellemző a baktériumok elpusztításának képessége.
Az agyagok antibakteriális hatásának legfontosabb szere a kutatások szerint valamilyen nyomelem vagy fémcsoport.
Nagyon érdekes, hogy az Egyesült Államokban az elmúlt években újonnan bevezetett gyógyszerekben nagyjából 70% természetes anyagszármazék található.
Az agyagásványok alkalmazása közvetlenül a helyi probléma kezelésében sok hasznos előnnyel jár, hisz használatuk gyors, egyszerű, és nincs olyan mellékhatás, mint a legtöbb gyógyszer esetében. Többek között ezért nagyon fontos felfedezés, hogy ezek az ásványi anyagok antibakteriális tulajdonságokkal bírnak. Mindez a tudás újabb lehetőségeket nyit meg a terápiás kezelések vizsgálati lendületében.
Fontos azonban leszögezni, hogy a természetes agyagok antibakteriális mechanizmusa rendkívül összetett, és lehetséges, hogy nemcsak egyetlen mechanizmus vagy reakciósorozat felelős az egyedi baktériumölő hatásért.
Milyen is az ember?
Az agyagok egészségben történő felhasználása nagy valószínűséggel az emberiséggel egyidős, de a fent említett ásványi anyagok kórokozókkal szembeni hatásának ismerete még mindig gyerekcipőben jár.
Örüljünk viszont, hogy számunkra rendelkezésre áll szükség esetén a bentonit agyag!
Ne habozz beszerezni – az egészség mindenek előtt!
06- 36/36-8000