Mindent mértékkel, csak annyit szeretek fogyasztani mindenből, hogy meg ne ártson! Minden területen igaz ez, próbálok is így élni, de persze, tudjuk, hogy az elmélet nem egyenlő a gyakorlattal.  De tudatosítom magamban, hogy ne legyek se túl sok, se túl kevés, csak épp elég, annak, aki nekem is épp elég!

Azt hiszem, ez is egyfajta művészet, hogy annyit adagoljunk magunkból, hogy ne unjanak ránk, legyen az bármilyen emberi kapcsolat. Így március elején már vágyakozunk a napsütésre.

Miért is?

Mert nem kaptunk belőle nagyon sokat a téli hónapokban, csak úgy, mint a madárcsicsergésből sem. Szóval, így tavasz, nőnap közeledtével nem árt ezekről említést tenni, hogy ne adagoljunk magunkból a párkapcsolatunkban se túl sokat és akkor így mindig hiányozni fogunk párunknak.

 

 
Az elmúlt  februári programok közül kiemelném az első WoMantor Napot, amelyet én álmodtam meg, nagyon jól sikerült a Liget Étteremben, ahol a szerelmes versek kerültek porondra a szerzők előadásában, természetesen mindkét nemet képviselve. Az előadáson szerzőtársamat Temesvári Gergelyt mutattam be, akinek, mentora is vagyok egyben.

 

 

A művészeti eseményeket én néha túl adagolom, és ilyenkor jelez is a szervezetem, hogy egy kicsit túl lőttem a célon. Szeretek a dolgok mögé nézni, hogy mi miért történik, szóval, végig gondoltam, és hogy ma lebetegedtem, ennek tudtam be.  Persze, ha olyan sok kiváló program van körülöttünk, nehezen lehet ellenállni, ezzel lehet magyarázni. Ezen a hétvégén a Ver-Deco Galéria programjai kecsegtettek három helyszínen. A VII.ker.-ben a Vírus Caféban, Bruder Karesz paverpol művész kiállítás megnyitója volt az elmúlt pénteken, a  Liget étteremben a Debreceni Nagyerdő Egyesület irodalmi programja volt és a Rocky Monday-ben kortárs csoportos festészeti kiállítás nyílt ezen a hét végén. A kiállításokat a három helyszínen két hetenkénti rendszerességgel a Galéria vezetője Veress Gabriella nyitja meg, érdemes ezekre a megnyitókra elmenni, megismerni a helyszíneket, ahol a művészeti ágak egymással ötvözve kerülnek átadásra a Közönség felé, okozva ezzel nagy örömet a tisztelt és szeretett Nagyérdeműnek. S bár ezek hétvégi művészeti események, vannak kivételek is, amikor hétköznapra esik egy-egy kiállítás megnyitó. Ilyen lesz a március 4-i hétfői napon a Mamasion Hotelben B. Kovács Márta festőművész kiállítás megnyitója, ahol fellépőként én fogom színesíteni a programot és mindenkit szeretettel hívok.  Csak úgy, mint a Benczúr Hotelbe márc.17-re Károly Éva festőművész kiállítás megnyitójára. De addig is lesz még egy főpróba a Turay Ida Színházban,  Fehér Adrienn főszereplésével a Rocknagyi, ami nagyon ígéretesnek tűnik, ezért azt sem szeretném elmulasztani. Ha valakit érdekel, csütörtök este már beszámolhatok róla, mert aznap délelőtt lesz a főpróba. Ha valaki szeretne rá márciusra vagy áprilisra jegyet, nyugodtan keressen meg. Egyéként már egészen jól vagyok, lázam már nincs, jót tett a foghagymás avokádós pirítós, amit vacsorára ettem, na és a fahéjas gyömbéres tea propoliszos mézzel. És akkor most íme a vers, ami reméljük Nektek sem árt, de mégiscsak ’ art!

 

Hajdan Vali: Vírusban, stílusban
Nyomom az ágyat, vagy az nyom engem,
mérem a lázam, lehúzom menten!
Ez nem csak látszat, érzem a vesztem,
magamnak mára nem ezt terveztem!
Meg lesz az ára, persze éreztem,
pedig ma Vírusba én nem mentem.
Megfújt a szél, bíz észre se vettem,
vagy tán egy vírust, tényleg benyeltem?
Mosolyom széles, amivel kezdtem,
folytatom persze, be nem fejeztem!
Maradt jó kedvem, mi nem keresztem,
Istennek hála, el én nem vesztem!
Ráz még a hideg, de éljeneztem,
nem árt az 'art, ha én terjesztem?!

 

 

Na és a Nőnapi köszöntésem Nőtársaimnak, természetesen!
Az okos nőknek nincs hamis álma,
nem követel és nem dirigál ma.
Minek halmozna hibát hibára,
dehogyis szán már időt vitára.

Tudja, hogy mindennek meg van az ára,
veszi a tempót kicsit lazára.
Utazik Pestre vagy épp Budára,
érkezik vígan a délutánra.

Ezekkel a sorokkal és Meghívóval kívánok vidám tavaszi napokat, csodás márciust, sok napsütéssel és remek programokkal.

 

Szeretettel:

 

Hajdan Vali
szervező-költő-és előadóművész
mobil: 0670/248-0547
hajdan.vali@gmail.com
http://montazsmagazin.hu/hajdan-vali-eloadomuvesz-kolto-mesevilagaban/
https://www.facebook.com/hajdan.vali
http://www.poet.hu/szerzo/Hajdan_Valeria
http://www.spiritszinhaz.com/