Végül is nem véletlenül hívjuk ruhatárunk Joly Jokerét átmeneti kabátnak, hiszen pontosan azokra az őszi (tavaszi) napokra tartogatjuk, amikor a reggelek csípősek és az alkonyat hűvös, viszont a köztes időben elegendő egy könnyű kiskosztüm, vagy egy hosszú ujjú ruha.

 

Az átmeneti kabát lényege, hogy akkor is elegáns legyen, amikor éppen nem dideregve bújunk bele, hanem hanyag eleganciával vetjük a karunkra, vagy éppen kanyarítjuk a vállunk köré. A trendek változhatnak, a funkció azonban nem, így tehát azt tartsuk szem előtt, hogy könnyű vékony anyagból készüljön, ami lehet szövet, bőr, vagy ballon, hogy felvéve melegítsen, kigombolva védelmezzen, levéve pedig ne okozzon problémát a súlya, vagy a terjedelme.

 

 

 

 

 

A kabát lehet divatos vagy klasszikus, a döntést csak az egyéniségünk és a pénztárcánk szabja meg, mert hiszen a divat körforgásában a trendek nem tartanak örökké, viszont egy jól megválasztott klasszikus vonalvezetés, hosszú éveken át szolgálhat minket. Gondoljunk csak azokra az ‘örökdarabokra’, melyek soha nem mennek ki a divatból, mint például a ballonkabát, vagy a motorosdzseki.

 

 

Ha a ‘fast fashion’ mellett döntünk, akkor a legkülönfélébb színekkel és szabásokkal találkozhatunk, amelyek nem biztos, hogy annak ellenére, hogy divatosak, jól is állnak. Ezzel szemben egy semleges, de elegáns vonalvezetésű darab sokkal jobban kihasználható, jól néz ki egy farmerral és edzőcipővel ugyan úgy, mint egy elegáns kosztümmel, magas sarkú cipővel, egy selyemsállal a nyakban és egy finom kesztyűvel a kézen.

 

 

 

 
Sokszor figyelhetjük meg, hogy a divat ismétli önmagát, a trendek nagyon gyorsan változnak, de időről időre visszatérnek. Ezzel szemben a klasszikusok maradnak, szinte mindegy, hogy tavaly vettük, vagy már az érettségin is megvolt, ugyan olyan elegáns most, mint akkor. Igaz ez az átmeneti kabátra épp úgy, mint ruhatárunk többi darabjára is ezért igényesen válaszunk, mert megérdemeljük!

 

 

 

Pastor Anni 

divattervező

+36 30 971 0555 

annipastor@gmail.com 
 
http://www.annipastor.hu