A Férfi és az Ő Autója

 

Az autómánia inkább a férfiakra jellemző, ezért ez a cikk inkább nekik szól!

 

Sokan annyira szeretik járgányukat, hogy órákat töltenek benne. Javítgatják, simogatják, vannak, akik nevet is adnak neki és beszélgetnek vele. Itt most nem a valamikor népszerű Knight Rider sorozat beszélő autója és David Hasselhoff elmés párbeszédeire gondolok.  Autóinkhoz fűződő, olykor szükségszerű, máskor szabadon választott, különös viszonyunk miatt, akárcsak a házunk, lakásunk, az autónk is a személyiségünk kibővítésévé válhat, így Feng shui szempontból is vizsgálhatjuk.  

 

 

knigh rider

 

 

A kocsi ablakai, egymással szemben lévő ajtói, és a jármű haladása miatt a lehető legkönnyebben alakul ki a felgyorsult negatív Chi. Ez káros hatással lehet az autó tulajdonosára és annak utasaira. Megfelelő körültekintés mellett azonban autónk jó szolgálatot tehet. A negatív energia negatív cselekvéshez vezethet, ezért ápolnunk kell autónk Feng Shuiját is.

 

Az autó dekorálása

 

Matricák a farrészen a teknőspozíciót erősíthetik. Főleg olyanok, melyeken udvarias figyelmeztetés van, pl.: „Baby on Bord”, „Gyermek a fedélzeten”. A viccek, vagy a rosszul olvasható feliratok ezzel szemben gyengítően hatnak, mivel a többi autóst arra bíztatják, hogy közelebb jöjjön hozzánk, de még a figyelmüket is elvonhatja a vezetésről. A matricákat úgy helyezzük fel az autóra, hogy sohase gátolják a kilátást!

 

 

flóra-emma-zoltán

 

 

A szélvédő a főnix-pozíciónak felel meg. A lelógó tárgyak bizonytalanná tehetnek és befolyásolhatják koncentrációképességünket. A hátsó ülésen ne legyen semmi, mivel egy hirtelen fékezésnél az ott tárolt tárgyak szanaszét repülhetnek.

 

Még olyan emberek is, akik nem tartják magukat babonásnak, gyakran hordanak maguknál talizmánt. Európában Szent Kristóf szimbóluma óvja az utazót. Szerencsés, ha kulcstartó, vagy medál forájában használjuk utazásaink alkalmával.

 

 

autókulcstartó

 

 

Az autó és a lélek

 

A friss levegő fontos, ez köti össze a vezetőt a külvilággal. Ha az autóban elhasznált a levegő, a vezető könnyen elfárad, és nem tud koncentrálni. Hogy az autó levegőjét felfrissítsük, használhatunk természetes illóolajokat, amik egyben hangulatunkat is jótékonyan befolyásolják. A rozmaring-, a szegfű-, és a citromolajok segítenek, hogy elfelejtsük bosszúságainkat, s gondoskodnak arról, hogy tiszta fejjel a vezetésre koncentráljunk.

 

 

autóbelső

 

 

Fontos a jó kilátás. Tiszta üvegek és a fényszóró szavatolják ezt, így más autók is könnyen észrevehetnek még ködös időben is.

 

 

gyerek az autóban

 

 

Ha a motort saját testünkként szemléljük, világossá válik, hogy egy autó nem tud működni elzáródott vezetékekkel. A rendszeres karbantartás mindenképpen fontos.

 

Autó és személyiség

 

Az autóink, akárcsak a házaink, a személyiségünket tükrözik. Egy tiszta, rendes autó más benyomást kelt, mint egy gondozatlan. A szín, amelyet az autónknak választunk, meghatározza, mások mit gondolnak rólunk. Ki ne tartaná egy piros sportautó tulajdonosát jó szeretőnek? Ha kiválasztunk egy autót, mindig tartsuk észben az öt elem kapcsolatát.

 

 

szürke-autó

 

 

Színválasztás

 

A biztonságunk érdekében fontos, hogy az autónk színe harmonizáljon személyiségünkkel. Egy könnyen indulatra gerjedő ember ne vezessen piros autót, mert ez csak erősíti benne a tüzet. Sötétkék vagy fekete szín inkább lenne jó választás számára, mert ezzel lehűti a tűz melegét. Fehér, esetleg szürke színek is jók lennének a temperamentumos vezetőnek. Egy olyan sofőr, aki nem tud eléggé koncentrálni a vezetésre, annak zöld színű autó ajánlott.

 

 

autó a tengerparton

 

 

Rendszámtábla

 

A számok megítélése más és más a különböző kultúrákban. Kínában legtöbbször a kiejtéssel függ össze. A négyes szám kínaiul úgy hangzik, mint a halál szó kiejtése, ezért szerencsétlenséget tulajdonítanak neki. Mi törekedhetünk arra, hogy rendszámunk utolsó száma ne legyen a 4-es szám. (ha netán már 4-es, ne ijedjünk meg. Filctollal haloványan írjunk utána a jobb felső részébe egy kis 8-ast. Ezzel orvosolni tudtuk ezt a problémát. Jelentése ekkor mindörökké gazdagságot fog jelenteni) A nyolcas kiejtése viszont nagyon hasonlít a kínai szerencse szó kiejtéséhez, így nagyon kedvelt. A 88 duplán szerencsés. Olyan rendszámok, ahol 888 szerepel, Kínában nagyon keresettek, így nagyon drágák is.

 

 

dekorált autó

 

 

2024-ig a legszerencsésebb számok a 8-as, a 9-es és az 1-es. Ha a rendszámunk utolsó száma e háromból valamelyik, az már jó.

 

Nálunk a 13-as szám, valamint a 3 × 6 az, ami balszerencsésnek számít.

 

 

túra autó

 

 

Rendetlenség az autóban

 

Lötyögő alkatrészek, régi pótkerék, öreg izzók, kartondobozok, gyorséttermi csomagolóanyagok, parkolójegyek, szemét a csomagtartóban… ugye, nem ismeretlen a kép? Tegyünk rendet, dobáljuk ki a felesleges dolgokat. A környezetünk az agyunk tükörképe. Lehetünk idegesek, feszültek, céltalanok és ennek tükörképe az autónk. Ha rendet teszünk, a helyzet változhat, a rend eluralkodik elménkben, sokkal jobb döntéseket hozunk.

 

 

 

Szilvásy Judit
+36 30 959 0595
1124 Budapest Tamási Áron u. 37.
www.fengshui.hu
www.fengshuibolt.hu