Kenyérre kenve, mártogatósnak tökéletes választás! És nem csak a fantasztikus íze miatt érdemes fogyasztani belőle, hiszen telis-tele van értékes ásványi anyagokkal és vitaminokkal! Próbáljátok ki!

Hozzávalók

1 db nagyobb avokádó

2 db savanykás alma (ez elhagyható, helyette használhatunk több citromlét)

¼ fej káposzta

pár csepp citromlé

só és bors ízlés szerint

avokadokrem

Elkészítés

Az avokádót nyomkodjuk össze villával, a káposztát és az almát mossuk meg. Az almát magozzuk ki. Nagy lyukú reszelőn reszeljük le, de konyhai robotgép segítségével is apríthatjuk. A felaprított káposztát és almát keverjük össze az avokádóval. Ízesítsük a citromlével, a sóval és a borssal.

Jó étvágyat!

Lénárt Gitta

www.lenartgitta.hu