anya és gyermeke

 

 

Az anyatejes táplálásnak számos előnye van. Ha lehetőség van rá, minimum 6 hónapos korig elengedhetetlen, hogy kisbabánk anyatejet kapjon. Biztosítja a megfelelő zsír, cukor, fehérje és ásványi anyag bevitelét. Azonban 6 hónapos kor után se hagyjuk abba az anyatejes táplálást, hanem kezdjük el a hozzátáplálást. Összegyűjtöttünk néhány információt arról, hogy miért fontos, hogy gyermekünk a tökéletes táplálékot kapja, vagyis az anyatejet.

 

Sok ásványianyag található benne

 

Az anyatejben minden ásványi anyag megtalálható, amelyre szüksége van gyermekünknek. Ezáltal segít csökkenteni a betegségek kialakulását, mint például a hasmenéses betegségek, légúti fertőzések és az allergiás megbetegedések. Természetes módon erősíti az immunrendszert, a szervezet védekező képessége jelentősen nő a baktériumok, betegségekkel szemben.

 

 

gyogyszer

 

 

Segíti a szellemi fejlődésben a babát

 

Egy tanulmány szerint, azok a gyermekek akik 6-12 hónapos korig fogyasztanak anyatejet magasabb IQ-val  rendelkeznek a későbbiek folyamán, valamint emlékezőképességük is jelentősen jobb.

 

 

két kisgyerek kamerával

 

 

Tökéletes táplálék babánknak

 

Az anyatejben sokféle enzim található, amelyek segíti a tápanyagok lebontását, felszívódását. Magas laktóztartalma miatt könnyebben felszívódik a vas és a kalcium, valamint a csecsemő védelmét is szolgálja. Az anyatej, egy olyan táplálék, amelynek összetevői sokoldalú feladatot látnak el.

 

 

csecsemő az anya kezében

 

 

Elősegíti a beszéd- és a fog fejlődését

 

Gyermekünk, amikor eszik rendkívül összetett feladatot végez, hiszen ahhoz, hogy táplálékhoz jusson olyan összetett mozgást végez a szájával, amely biztosítja a szájizmok fejlődését.

 

 

vidám kisgyerek

 

 

Az anyatej az egyik legjobb és legösszetettebb táplálék gyermekünknek, ami segít a megfelelő fejlődésben. Valamint rengeteg betegségtől megvédi babánkat. Ha tehetjük, adjunk kisgyermekünknek a lehető legtovább az anyatejet.

 

A tápláláson túl, van még egy nagyon fontos ismérve a szoptatásnak.  A szoptatás során nagyon szoros a kapcsolat a mama és kisbabája között. Az ölelés, a biztonság, a testi-lelki közelség olyan stabilitást ad a gyermeknek, ami a későbbiek során is fontos lesz a számára.

 

Képek: pixabay