Az ember testtartása tükrözi, hogy mit gondol magáról, a környezetéről. Mennyire magabiztos, mekkora teher van a batyujában, amit hordoz magával.

A kineziológia ezen a területen is rávilágít a problémák gyökerére. A gerincproblémák esetén is az okot kezeli, és ennek következtében javulhat az állapot. A gerincünket alkotó csigolyákat, mint csontrendszerünk egyéb részeit, ízületi szalagok és izmok tartják, melyek párokat alkotnak, így tudják helyükön tartani csontjainkat, és lehetővé teszik a mozgást.

az-arulkodo-gerinc-1

Az 1960-as években az USA-ban George Goodheart kiropraktőr (csontkovács) fedezte fel, hogy a probléma tartós megszüntetéséhez, nem csak a görcsös feszült izmot kell kezelni, hanem az izompár elgyengült izmát is újra egészséges állapotba kell hozni.

Ennek vizsgálatára kidolgozta a kineziológiai izomtesztelést. Erre épült fel az energetikai kineziológia, amely egy holisztikus, alternatív segítő módszer. Magyarországon a legelterjedtebb változatai:

  • One brain kinezoiológia
  • Edu-kineziológia
  • Touch for Healt
  • TEK kineziológia

A kineziológia az érzelmi stresszek feloldásával, a test energia áramlását hatékonyan befolyásolja. Javulhat általa a közérzetünk az életminőségünk, belső erőforrásaink aktiválódnak. A gerincproblémák mögött megbújó lelki ok, például, ha túl nehéz teherrel van tele a batyunk, amit a hátunkon cipelünk. Egész életünkben csak pakolunk bele, kiüríteni viszont elfelejtjük.

Álljunk meg időnként, tegyük le a terheket!

Gondoljuk végig kit, mit vettünk a hátunkra, melyeket lehet, hogy nem kellett volna. Vagy az is lehet, hogy azt gondoljuk nincs elég erőnk ahhoz, hogy elbírjuk, amit a sorsunk rótt ránk. Pedig mindenki csak annyi terhet kap a sorstól, amennyit el is bír, amihez kapott elég erőt, tudást. Az elfogadás és/vagy elengedés mindig segít.

Forduljunk szakemberhez, ha úgy érezzük nem boldogulunk egyedül.

Hegyi Ildikó
Kineziológus, természetgyógyász
www.facebook.com/KineziologiaTermeszetgyogyaszat?ref=hl
www.kineziologia-termeszetgyogyaszat.hu
+34 70 286 7959