A gyomor-bélrendszer mikroorganizmusainak összességét nevezzük bélflórának, melyben baktériumok, vírusok, gombák egyensúlyban, szimbiózisban élnek együtt. Az emésztőtraktus területén más és más összetételben található, a bél nyálkahártyáján lévő baktériumok és más mikroorganizmusok alkotják. A bélnyálkahártya kb. 400 négyzetméteres felületet alkot, ahol a baktériumok a gazdaszervezettel szimbiózisban élnek. Az itt fellelhető bélbaktériumok tömege hozzávetőlegesen 1-1,5 kg, de akár a 3 kg-ot is elérheti. Számuk pedig tízszerese az emberi szervezetben jelenlévő összes sejtszámnak!

Amellett, hogy részt vesznek mind a tápanyagok, mind pedig a toxinok és emészthetetlen poliszacharidok lebontásában egyaránt, létezésük az immunrendszer működése szempontjából is nagyon fontos.
Ezek a mikroorganizmusok képesek meggátolni a bél nyálkahártyáján helyet foglaló vírusok, gombák, patogén baktériumok és paraziták szaporodását, ugyanakkor stimuláló, moduláló, szabályozó hatással vannak az immunműködésre.

 

Az élőflóra felborulása és kezelése

 

Ha az egyensúly bármely oknál fogva zavart szenved, működése felborul, akkor a jelen lévő rossz baktériumok, gombák, vírusok szaporodásnak indulnak.
Az okok sokszor károsító tényezők: főleg gyógyszerek, antibiotikum, savkötő gyógyszerek, hormontartalmú szerek, szteroidos, gyulladáscsökkentők, fogamzásgátlók.

A táplálkozással bevitt túl sok fehérje, finomított szénhidrátok (cukor, liszt), ecet és savasító ételek, olajos sült ételek, kávé, alkohol és klóros víz szintén negatív hatást gyakorolhatnak a bélflórára.
A bélflórát olyan tényezők is jelentősen befolyásolják, mint az életmód: a stresszes életvitel, dohányzás, mozgás hiánya, vitamin hiánya egyaránt okozhatja az egyensúly felborulását.

 

Az élőflóra felborulása és kezelése

 

Bélflóra zavarának esetén krónikus fáradtság jelentkezhet, hangulatingadozás, migrén vagy izomfájdalom tapasztalható. A rossz emésztés miatt kialakulhat hasfájás, puffadás, székrekedés, vagy hasmenés.

A megfelelő bélflóra helyreállításának érdekében első lépésként fontos, hogy életteret biztosítsunk a jó baktériumoknak, gombáknak. Ehhez csökkenteni kell a rossz mikroorganizmusok számát és ezt követheti a jó baktériumok bevitele.
Az Emóció 7.84 fogyasztás nem csak a jó baktériumok számát növeli, hanem a káros mikrobák szaporodását is gátolja, emellett segíti az emésztést, aktiválja az immunrendszert.
A vastagbélbe jutva az Emóció 7.84 tápanyagai elősegítik a jó baktériumok szaporodását.

A bélflóra változásai erőteljes és közvetett hatással vannak más szerveink egészségi állapotára is. Ezért bélflóránk megfelelő gondozása, regenerálása és táplálása vitathatatlanul az egészség, az EGÉSZ irányába vezet, és alapjaiban véve befolyásolja, illetve határozza meg állapotunkat, amely a testi szinten messze túlmutat.

Páncsity Ferenc
EM-Technology Hungary Kft
+36 30 946 0557

emtech@emtech.hu