Úgy döntöttem, hogy egy-két jó tanáccsal lazítok a karantén adta napjaitokon és talán még az én napjaimba is beavatlak Titeket.

Szóval, kezdjük a reggellel. Mondjuk 7 óra van. Lassan üljetek az ágyatok szélére és tervezzetek. Mindezt kimérve, nem kapkodva, hogy a vérnyomásotok a helyén maradjon.

Majd dobáljátok szét az ágyneműt, tépjétek fel az ablakokat (üvegre vigyázva, akár biztosított, akár nem) és szélesre tárjátok  az ajtókat. Fontos, hogy minden teljesen nyitva legyen, mert így biztosított a teljes levegőcsere. Ti viszont azonnal induljatok dolgotokra mint toalett, fürdőszoba, konyha. Ne tartózkodjatok a huzatban, mert megfázhattok és akkor lőttek a friss oxigén élvezetének. Ajánlanám a húsz perc csikung gyakorlatokat, de tudom-tudom. Hagyjak mindenkit békén a hülyeséggel. Pedig egészen másképp indul a nap, ha meghallod az ajánlatomat, különös tekintettel az öregekre, akik nem mi vagyunk. (Csak megjegyezném, állítólag magasra szökött az átlag életkor. Akkor a 7o-esek hogyan lettek öregek?)

Miután nincs hova sietni, komótosan elkészíthetitek reggeliteket, teáitokat, kávétokat és megadhatjátok a módját az elfogyasztásuknak. Rádiót hallgatva, vagy TV-t nézve -egészséges a híreket elkerülni, úgyis megtudjátok a szomszédoktól-, jó ízűen megreggeliztek, nem megfeledkezve az kötelező pillékről (gyógyszerekről), vitaminokról és a vírusölő, immunerősítő gyógyteákról.

az-en-karantenom1

Jön a mosogatás majd egy-két telefon lebonyolítása, internet bekapcsolása, levelezés megnézése.  Ha van újságotok – persze fertőtlenítve – beleolvashattok, de inkább keressétek a keresztrejtvényeket, így vírus idején. Ne izgassátok feleslegesen Magatokat.

Lassan az ebédre lehet fókuszálni. Remélem nem kell minden nap főznötök!  Újra teríthettek és fogyaszthattok.

A délutáni pihenés következik ennyi strapa után. De tölthetitek napszálltáig a nap hátralévő részét  iratselejtezéssel is.

Ne felejtsétek, sokszor mossatok kezet indokolatlanul is.

az-en-karantenom2

Lassan vége ennek a napnak is, ablakokat feltépni, ajtókat kitárni, jöjjön a friss oxigén. Vigyázzatok a küszöbökre,  szőnyegszélekre a fürdőszobától a hálószobáig. Kis TV nézés után  akarjatok nagyon jól aludni.

Ezt e felvázolt napirendet mindenki ismeri, gyakorolja. Akkor minek írom meg, CSAK, mert karantén van.

Ui:

A napirendtől azok térhetnek el, akik családban élnek, vagy kertjük van, vagy mindkettő.

Makó Anna