virág

 

A természetben a megújuláshoz kapcsolódik. Mert egy föld alatti hagyma elengedi a gumós ragaszkodást és a föld fölé tör, ellenére a gravitációnak. Felkínálja magát a fénynek és csodás illatával már virágként megajándékozza környezetét. Ha fa lennél, csupasz ágaid rügybe oldanád, virágba bontanád, majd gyümölccsel jutalmaznád a befektetést. Ha ember lennél, talán felhagynál egy megszokással, talán új úton indulnál a boltba, talán más fogkrémet próbálnál ki. Talán felhívnád az ismerősöd, akiről régen hallottál, talán ma nem hallgatnál híreket, hanem a párodat, talán sétára mennél egy konkrét terv nélkül és beülnél egy moziba, ha úgy tartja kedved. Talán igen, talán nem.

 

 

színes világ

 

 

A Természet rendje óriási szabadságot ad a kivitelezésre. Melyik növény milyen formát, színt és ízt/illatot áraszt, esetileg rá van bízva. Pont így minket sem köt a boldogulás uniformisa. Bele kell hát engedjük önmagunk, hogy élvezzük a belső indíttatásunk adta vezetést. Kinek van erre ideje? Aki megadja magának. Leteszi a napi rutin kötelmeit és félresöpri az elvárásokat. Másokét és a sajátot. Kinek, melyik lesz a nehezebb? – ez sem szabályozható. Én gyakran rajta se kapom magam mennyire elvárom a megszokottat, s ezzel mennyi esetleges helyzettől fosztom meg magam. Elengedni egy buszt, egy állást, egy kapcsolatot – újra értékelni, ami volt és feltölteni valós tartalommal, mielőtt szép lassan megkopnak és elszürkülnek szeretteink, értékeink körülöttünk…. Nem ragaszkodni, hanem kitartani kell. Elengedni, ha lehet a megszokást.

 

 

pillangó

 

 

Egy nő életében ez a befogadást szinte azonnal követi, mert megszüljük a gyermeket, az ötletet, a terveket, magát az életet – s a változás állandósul. Ehhez számtalan tételt kell elengednünk, hogy helyet, lehetőséget adjunk a következő befogadására. Amíg nevelünk, etetünk, tartunk, szükség van ránk, napi szinten. Amikor pedig felnőtt, megerősödött és el akar menni, nagyon fáj. De csak akkor, ha ragaszkodunk a megszokotthoz – a szerepben. Ha elengedjük a rutint, az eddigi tapasztalat gyümölcsére fordul, s addig elképzelhetetlen létforma születik, pont, mint a rügyből a virág, s abból a termés. Mind formájában, mind állagában, üzenetében forradalmian más a megelőző állapothoz képest.  Az embernél sincs másképp, a kapcsolatai sem kivételek. Elengedés. Van ebben – a szóban a jelentése miatt – egy fájdalom és felszabadulás is. Elengedés. Egy új megszületéséhez adott esély mindenkinek.     

 

 

Linka

Balla Katalin

[email protected]

+ 36 70 2463065

 

 

Képforrás: https://www.pinterest.fr/pin/672232681851424543/?lp=true