„Itt van az ősz, itt van újra, s szép, mint mindig, énnekem” Petőfi Sándor sorai nem csak az őszi tájra vonatkozhatnak. Kedvelhetjük az őszi kertet is amely számos finomsággal és a természet bőségével ajándékoz meg bennünket.

 

 

A cékla kiválóan lúgosítja a szervezetet, antioxidáns, méregtelenít. Szabályozza az anyagcserét, bármely diétához ajánlható. Folsav tartalma miatt is előnyös, erősíti az immunrendszert. Magas kálium tartalma miatt nagyobb fizikai megterhelés esetén is ajánlott a fogyasztása. Fogyaszthatjuk nyersen, a levét kipréselve, de a céklaleves is nagyszerű.

 

 

A burgonya gyógynövénynek is tekinthető, salaktalanít, lúgosít, fontos C-vitamin forrás. A nyers reszelt krumpli leve reflux, gyomorfájás esetén is segít. Emésztési zavarok esetén is ajánlott. Magas az ásványianyag tartalma. Képes megtisztítani a testet a nehézfémek lerakódásától, így tisztító kúrának is javasoljuk.

 

 

A sütőtök jót tesz a vesének, magas C és E-vitamin tartalmú. Cink, vas, magnézium, kálium tartalma kifejezetten előnyös az egészség megőrzésben. A benne található lutein a szemnek áldás. Sok fehérjét tartalmaz. Csökkenti a csontritkulás esélyét és csökkenti a koleszterinszintet.

 

A Nemes ÖkoGazdaság és a Csak a Nőknek Magazin vásárlói közösségén keresztül, az egészséges, vegyszermentes biozöldségeket rendszeresen szállítjuk Budapestre az egészségtudatos háztartások számára. Egész és fél rekeszes kiszerelés rendelésével bármikor csatlakozni lehet a vásárlói közösséghez. Lehetőség van arra, hogy egyszeri rendeléssel megismerkedhessenek a minőéggel. Amennyiben a lehetőség tetszést arat, utána akár folyamatos rendelésre, akár időszakos rendelésre van lehetőség. Budapesten több átvevőhelyet is létesítettünk a könnyebb elérhetőség érdekében. Érdemes tájékozódni a részletekről a +36 70 4305370 telefonszámon.

 

 

Nemes Gábor

 

https://csakanoknekmagazin.hu/szakertonk-nemes-gabor

http://nemesokogazdasag.hu/