Semmi kétség afelől, hogy otthonunk stílusát, meghitt hangulatát a benne lévő drapériák és szőnyegek határozzák meg. A szőnyeg az utolsó érintés a lakás berendezésének összképén, olyan, mint egy gyönyörű smink egy női arcon, a szépet még szebbé teszi, a kevésbé előnyös részleteket pedig elkendőzi, vagy eltereli a figyelmet róluk.

 

 

A funkcionalitás fontos szempont egy új szőnyeg választásánál, ezért a design mellett, nem hagyhatjuk figyelmen kívül a fizikai jellemzőket sem. Előszőr is nem mindegy, hogy hova választjuk, milyen feladatot kell ellátnia mert a különböző helyiségekben más-más célra választunk szőnyeget. Az előszobában fontos szempont a strapabírás és a tisztíthatóság. A nappaliban is többnyire fokozott használatnak van kitéve, ezért egy tömörebb, rövidebb szálhosszúságú szőnyeg a praktikus választás. A hálószobában viszont a meleg, bolyhos, hosszúszálú szőnyegre szeretünk lépni, ami fokozza a szoba meghitt, intim hangulatát.

 

 

 

 

 

A szőnyeg fontos design elem is, kialakíthat szigeteket, összehangolhat, vagy éppen elválaszthat tereket, attól függően, hogy milyen funkciót szeretnénk adni a helyiségnek. A szőnyegek stílusának a palettája szinte kimeríthetetlen, képzeletünk szabadon szárnyalhat a minimáltól a buja keleti szín és motívum kavalkádig. Mivel otthonunk az életterünk, ezért a hasznossági szempontokon túl a szőnyeg tükrözi a stílusunkat és egyéniségünket is. A megfelelő választással tehetjük fel az I-re a pontot és varázsolhatjuk igazán otthonná az otthonunkat.

 

 

Képek: www.leguanburkolat.hu

 

 

Novák Andrea

 

vezető tervező, tanácsadó

 

Leguan Minőségi Burkolatok Kft.