Különleges recept Jamie Oliver konyhájából.

Az elkészítése gyors és egyszerű. A kezdő konyhatündérek is bátran bele vághatnak! Próbáljátok ki!

Hozzávalók:

  • 1 szál citromfű
  • 15 gr friss koriander
  • 500 gr lazac filé (bőr és 100 % szálkamentesen)
  • 4 teáskanál csili szósz
  • 1 cm-es gyömbér
  • Ízlés szerin só és feketebors

azsiai-haltorta-1

Elkészítés:

A citromfű leveleit tépkedjük le. Hámozzuk meg a gyömbért, majd vágjuk apróra a citromfűvel és a korianderrel együtt. Tegyük a fűszereket egy tál hideg vízbe. A lazac felét vágjuk fel 1 cm-es darabokra a lazac másik felét pürésítsük, majd adjuk hozzá a lazac darabokat. Ízesítsük sóval és borssal. A masszát osszuk négy felé és formázzunk belőlük 2 cm vastag pogácsákat. Egy tapadásmentes serpenyőt locsoljunk meg vékonyan olívaolajjal és forrósítsuk fel. A forró olajba süssük meg a pogácsákat. Mindkét oldalát 2-2 percig süssük.

A pogácsákat kenjük meg vékonyan a csili szósszal, helyezzük őket egy tányérra, mint ha egy torony lenne. Szórjuk meg a lecsepegtetett fűszerekkel.

Jó étvágyat!