Hozzávalók

  • 200 gr zöldbab
  • 30 gr egész mandula
  • 480 gr pirított paprika, sós lében
  • 15 gr petrezselyem levél
  • 30 gr manchego sajt (spanyol sajt)

Öntet

  • 1,5 dl extra szűz olívaolaj
  • 1 evőkanál vörösborecet
  • ízlés szerint só és feketebors

 

 

Elkészítés
A babot főzzük 3 percig, forrásban lévő sós vízben, majd szűrjük le. A mandulát pirítsuk aranysárgára és aprítsuk fel. A pirított paprikáról öntsük le a sós vizet és forró serpenyőben pirítsuk meg. Szeleteljük 1 cm vastag szeletekre. A petrezselymet is aprítsuk fel. A babot, a mandulát, a paprikát és a petrezselymet tegyük egy tálba. Keverjük össze az öntethez a hozzávalókat, majd adjuk a babos, mandulás, paprikás keverékhez.

A sajtot reszeljük le, keverjük össze 1 evőkanál olívaolajjal és tálaláskor szórjuk meg vele a salátánkat.
Fogyaszthatjuk grill sajttal, ricottával töltött sültgombával, nyers fasírttal, vagy rántott hússal is.